Vágólapra másolva!
José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője nem ért egyet az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) szerdai ítéletével, hogy négymeccses eltiltással és bírsággal sújtotta Eric Diert.

Az angol válogatott játékos csapata márciusi FA Kupa-mérkőzése után összetűzésbe keveredett egy szurkolóval azt követően, hogy a londoni együttes 11-esekkel búcsúzott a Norwich Cityvel szemben a sorozat nyolcaddöntőjében. A videofelvételeken az látszott, hogy a lefújás után a hazai futballista a széksorokon átküzdve magát dühödten felmászott egy drukkerhez. Végül a biztonságiaknak és nézőknek kellett őt megfékezniük. Dier azonnali hatállyal négy mérkőzésre szóló eltiltást, valamint figyelmeztetést kapott, és 40 ezer fontot is be kell fizetnie.

Mourinho Dier eltiltása miatt háborog Forrás: AFP/Adrian Dennis

A portugál szakvezető szerint a döntéshozók nem a labdarúgást védik határozataikkal.

"Nincsenek tisztában a részletekkel, márpedig nagyon-nagyon nehéz úgy irányítani valamit, ha az embernek fogalma sincs arról a világról, amelyet vezetnie kell" - fogalmazott Mourinho.

Hogy mi hangzott el a felek között, arról ellentmondásos hírek láttak napvilágot. Dier bevallása szerint csupán az öccsét szerette volna megvédeni, aki szóváltásba keveredett egy drukkerrel. Az FA közlése szerint Dier elismerte, hogy helytelenül viselkedett, de azt nem, hogy a fellépése fenyegető lett volna.

Mourinho szerint a szurkoló bocsánatot kért a játékostól. Egyúttal leszögezte: nagyon szeretné, hogy a nézők visszatérjenek a stadionokba.

"Minden drukkert visszavárok, kifejezetten ezt a szurkolót is, hogy találkozzon a játékosokkal, elnézést kérjen, és hogy megértse: azért, mert jól fizetettek vagyunk, még nem vagyunk robotok" - fejtette ki.