Vágólapra másolva!
Hároméves újpesti szereplést követően visszatér a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP Bank Liga) szereplő Budapest Honvédhoz Zsótér Donát. A magyar focista – aki 2017-ben bajnoki címet nyert a kispesti csapattal –, kettő plusz egy évre kötelezte el magát.

„Donát a mostani átigazolási időszak egyik legkeresettebb játékosa volt, ezért is nagy fegyvertény a megszerzése – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd FC ügyvezetője az aláírást követően a klub honlapjának. – Azért, hogy ismét a Honvéd játékosa legyen, komoly erőfeszítéseket tettünk és ebben ő is partner volt. Ismerős közegbe érkezik, nagy ambíciókkal. Biztosak vagyunk benne, hogy a dinamikus és kreatív játékával erőssége lesz a csapatnak!"

A Honvéd színeiben egy szezont töltött a korosztályos válogatott középpályás, 22 bajnoki és 3 kupameccsen lépett pályára és 3 találatot szerzett abban a 2016/2017-es idényben, amelynek végén a piros-feketék elnyerték a legendás bajnoki címet. Kispesti szezonja után kiérdemelte az MLSZ Rangadó-díj, Az év NB I-es felfedezettje kitüntetést is. A kispesti aranyérem után három újpesti szezon következett a középpályás számára, 101 mérkőzésen lépett pályára, 13 gólt lőtt, s 19 gólpasszt adott a lila-fehéreknél, ahol az idény végén lejárt a szerződése, így újból magára öltheti a Honvéd mezét.

Zsótér Donát visszatért Kispestre Forrás: honvedfc.hu

Zsótér Donát tavaly meghívót kapott Marco Rossitól az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezőre készülő magyar válogatott bő keretébe is.

„Sok tényezője volt, amiért vissza szerettem volna térni Kispestre – árulta el döntésének részleteit Zsótér Donát. – Láttam, hogy a Honvéd milyen eredményt ért el, milyen csapat alakul, mi lesz a játékfelfogás. Sok szempontot mérlegeltem, de egy percig sem gondolkoztam, hogy a klub mellett döntsek-e, Újpest után Magyarországon csak a Honvéd jöhetett szóba, a társak, az edzők végett is. Bízom benne, hogy újra ki tudok teljesedni itt, mint amikor bajnokok lettünk."