Megvan, mikor kezdődik a Bundesliga következő szezonja

Gulácsi Péter Robert Lewandowski
14 September 2019, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, Matchday 4, RB Leipzig - FC Bayern Munich in the Red Bull Arena Leipzig. Robert Lewandowski (M) of Munich scored the goal to 0:1 against goalkeeper Peter Gulacsi (r) and Marcel Halstenberg (l) of Leipzig. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa
Vágólapra másolva!
A nyilvánosságra hozott terveknek megfelelően szeptember 18-án rajtol a német labdarúgó-bajnokság 2020/21-es idénye.

A német szövetség (DFB) és a liga (DFL) által pénteken közzétett éves versenyprogram alapján a szezon a szokásoknak megfelelően egy héttel korábban, a Német Kupával veszi kezdetét. Tavaly a kupasorozat első fordulójának összecsapásait - amelyben már az élvonalbeli klubok is érdekeltek - éppen egy hónappal korábban, augusztus 9-12. között rendezték meg, a bajnokság 16-án kezdődött.

Bő két hónap és kezdődik a Bundesliga új idénye Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A koronavírus-járvány miatt azonban megcsúszott a 2019/20-as szezon lezárása, ráadásul a nemzetközi kupasorozatok augusztusi végjátékában is több német klub érintett, míg szeptember elején a válogatottak miatt nem lehet kezdeni, a nemzeti együttesekre két forduló vár a Nemzetek Ligájában.

Miután jövőre Európa-bajnokságot rendeznek, annak érdekében, hogy a rajt egyhónapos késése ne okozzon problémát, plusz egy hétközi fordulót tartanak, illetve rövidebb lesz a téli szünet. Jövőre január 2-án már pályán lesznek a Bundesliga csapatai - idén két héttel később kezdhettek -, mindezt úgy, hogy december 22-23-án rendezik meg a Német Kupa második fordulóját, amelynek eredeti dátuma október végén lett volna.

A bajnokság újraindítását követően minden mérkőzést zárt kapuk mögött játszottak a Bundesligában, a szövetség és a liga azonban azon fáradozik, hogy az egészségügyi hatóságokkal együttműködve tervet dolgozzon ki a nézők visszatérésének elősegítésére.