Visszakapta a levont hét pontját a görög futballcsapat

HORIZONTAL fbl
Paok fans watch the game from the roof of an appartment building during the first play-off match of the Greek football superleague between Paok and Olympiakos in the Toumba stadium in Thessaloniki on June 7, 2020. - The Greek Superleague decided to restart the football matches after three months of interruptions and the game in Toumba, reputed to be among the hottest in Europe, is played without the presence of fans as all the meetings being scheduled behind closed doors due to covid-19. (Photo by Sakis MITROLIDIS / AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) helyt adott a PAOK fellebbezésének, így a görög labdarúgó-bajnokságban szereplő csapat visszakapta a március elején a tulajdonjogi szabályok megsértése miatt levont hét pontját.

A határozat azonban csak ideiglenesen segítette a második - már Bajnokok Ligája-indulást érő - helyre a szaloniki gárdát, ugyanis a CAS az ügyet és az ítéletét továbbította a görög szövetség fellebbviteli testületéhez. Hozzátette: az adott körülmények között nem tartotta helyénvalónak végleges és kötelező érvényű határozatot hozni, amely súlyos következménnyel lehet a görög labdarúgásra.

Most egy időre megnyugodhatnak a PAOK szurkolói Forrás: AFP/Sakis Mitrolidis

A PAOK és a Xanti csapatát az Olimpiakosz panaszolta be a görög szövetségnél, arra hivatkozva, hogy a két csapatnak azonos a tulajdonosi háttere, ami ellentétes a szabályokkal. Egy ideig még az is az elképzelhető szankciók között szerepelt, hogy a vétkes klubokat kizárják az első osztályból, de a görög kormány utasítására megváltoztatták a fegyelmi szabályzatot, és "csak" pontlevonással büntették őket.

A bajnoki címért zajló versenyfutás tavasszal még szoros volt, az Olimpiakosz viszont azóta bebiztosította az aranyérmét. A második, még BL-indulást jelentő helyért azonban nagy csatát vív egymással a PAOK és az AEK Athén, előbbinek - a visszakapottakkal - 68 pontja van, utóbbinak 65 pontja. A felsőházi playoffban még három fordulót rendeznek, a PAOK vasárnap az Olimpiakosz, szerdán az AEK vendége lesz.

Az alsóházi rájátszásban szereplő Xanti együttesének pontlevonása érvényben maradt, mert a gárda nem nyújtott be fellebbezést a CAS-hoz.