Társoldalunk:

José Mourinho a játékvezetőt bírálta

2020.07.10. 09:07

Csütörtök este a Premier League 34. fordulójában a José Mourinho vezette Tottenham 0-0-s döntetlent játszott a 18., kiesőhelyen álló Bournemouth otthonában. Az észak-londoni csapat ezúttal is borzasztó rosszul futballozott, Mourinho szerint azonban a játékvezető a hibás, hogy csapata nem nyerte meg a mérkőzést.

A találkozó ötödik percében a Tottenhamnak valóban tizenegyest kellett volna kapnia, ugyanis Harry Kane-t egyértelműen fellökték a tizenhatoson belül, azonban sem a játékvezető, sem a VAR-szobában ülő Michael Oliver nem érezte úgy, hogy büntetőt érne az eset.

A lefújás után Mourinho a szokásához híven kereste a kifogásokat, amiért csapata nem tudta megnyerni a meccset. A portugál tréner szerint a VAR-szobában ülő Micahel Oliver volt a meccs embere.

„Nem azt mondom, hogy Harry Kane biztosan berúgta volna a tizenegyest, de elég jó hatékonysággal lövi a büntetőket. Ha az ötödik percben megszereztük volna a vezetést, teljesen más lett volna a játék képe egy olyan csapat ellen, amely a kiesés ellen harcol. Akárcsak a Sheffield United ellen, a mérkőzés embere ezúttal sem a játékosok közül került ki" – utalt Mourinho az egy héttel ezelőtt mérkőzésre, amikor a videobíró elvette a Tottenham gólját a Sheffield United ellen 3-1-re elvesztett találkozón.

José Mourinho csapatánál nagy gondok vannak, de ő mindent a bíróra hárítForrás: AFP/Matt Dunham

„Ez nem csak az én véleményem, hanem mindenkié. A világon mindenki tudja, hogy tizenegyest kellett volna ítélni – tette hozzá Mourinho, aki odaszúrt a Bournemouth edzőjének is, mert nem értette, hogy egy kiesés elől menekülő csapat miért nem akar többet támadni. Azt hittem, meg akarják nyerni a meccset, ezért meglepett, hogy megelégedtek az egy ponttal. De talán kimatekozták, és arra jutottak, hogy ezzel a pontszerzéssel is beljebb vannak" – fogalmazott a portugál tréner.

Ha a játékvezető téves ítéletét nézzük, akkor nem lehet elvitatni, hogy igaza van José Mourinhónak. Arról azonban nem beszélt a portugál edző, hogy csapatának kilencven perc alatt egyetlen kapura tartó lövése sem volt a Premier League egyik leggyengébb csapata ellen...