Társoldalunk:

Sorozatban másodszor lett a PL-ben a hónap játékosa a MU téli szerzeménye

2020.07.10. 17:56

Február után júniusban is Bruno Fernandes, a Manchester United portugál támadó középpályása lett a hónap legjobb játékosa a Premier League-ben. 

A 26 éves futballista a januári átigazolási időszakban érkezett a portugál Sporting csapatától, és gyorsan kiderült, hogy meghatározó játékosa lehet a csapatnak, hiszen sorban rúgta vagy készítette elő a gólokat, amit februárban mindjárt egy hónap játékosa címmel jutalmazott a Premier League.

Ezt megelőzően Cristiano Ronaldo volt az utolsó MU-játékos, akit sorozatban kétszer választottak a hónap legjobbjának:

A koronavírus-járvány miatt kényszerű leállás után visszatérve pedig ott folytatta, ahol abbahagyta: vezére a csaptnak, amelyik az újrakezdés óta lejátszott öt mérkőzéséből négyet megnyert, egyszer pedig döntetlent játszott. A PL-ben már hét gólnál és hat gólpassznál jár, azaz 13 találatból vette ki a részét, amire még egyetlen játékos sem volt képes korábban pályafutása első tíz angol élvonalbeli találkozóján. Legutóbb csütörtökön az Aston Villa elleni idegenbeli 3-0-s győzelem alkalmával talált be, illetve adott egy gólpasszt.

És még mindig Bruno Fernandes: a hónap játékosa cím mellett a hónap gólja is az övé lett, amit a Brighton ellen befejezett mesteri kontra végén lőtt.