Társoldalunk:

A Manchester City öt gólt lőtt Brightonban - videó

2020.07.11. 22:54

A Premier League 35. fordulójának szombat esti mérkőzésén a Manchester City 5-0-ra legyőzte a Brighton csapatát az Amex Stadionban.

A City be van betonozva a második helyre, így tét nélkül játssza meccseit, azonban idegenbeli teljesítménye akadozik az utóbbi időben. A manchesteri csapat január 20-án 6-1-re győzött az Aston Villa vendégeként, azóta viszont öt idegenbeli meccsen csak három gólt lőtt, ráadásul a legutóbbi három idegenbeli meccsét is elvesztette, ami negatív rekord Pep Guardiola edzői pályafutásában.

A Manchester City komolyan gondolta, hogy megszakítja rossz sorozatát. Az első félidőben Pep Guardila csapata 68%-birtokolta a labdát, és 15 kapra lövéssel próbálkozott. Ebből kettő be is akadt a brightoni kapuba: a 21 percben az angol válogatott Raheem Sterling kapott labdát, majd egy befele csel után 18 méterről a bal alsó sarokba tekert.

A 44. percben Kevin De Bruyne jobboldali szögletét Rodri csúsztatta kapura, a lesipuskás Gabriel Jesus pedig egy méterre a gólvonaltól a kapuba segítette a labdát.

A brazil támadó már 39 gólnál jár az angol bajnokságban, és mind a 39-et a tizenhatoson belülről szerezte.

Ráadásul minden sorozatot figyelembe véve ez volt a szezonbeli 20. gólja, ezzel pedig az első brazil focista lett, aki eljutott 20 gólig egy angol csapatban.

A második félidőt is óriási tempóban kezdte a Manchester City, amely bő tíz perc alatt le is zárta a mérkőzést. Az 53. percben az algériai Rijad Mahrez beadására a 170 centis Sterling robbant be, és a levegőben úszva a kapuba bólintott.

Három perccel később Bernardo Silva gyengécske lövése jött ki Mathew Ryan kapusról, a kipattanóra a portugál Európa-bajnok érkezett, és kapu jobb oldalába passzolt.

Pep Guardiola kinevezése óta ez volt a Manchester City 32. Premier League-mérkőzése, amikor négy vagy több gólt szerzett. A katalán edző 2016-os érkezése óta egyik csapat sem lőtt ennél több gólt.

A 81. percben Sterlingnek összejött a mesterhármas. A City támadója egy indítás után átesernyőzte Lewis Dunkot, majd Adam Webster szorításában a földre került, azonban talajfogás közben, oda se nézve belefejelt a labdába, ami Ryan kapus lábai között a hálóba csorgott.

Győzelmével a Manchester City matematikailag is bebiztosította a második helyét, míg a 15. Brighton papíron még kieshet, de Graham Potter csapatának nyolc pont az előnye a Bournemouth előtt, amely még találkozik a Leicester Cityvel, a Manchester Cityvel és az Evertonnal is.