Vágólapra másolva!
A pármai ügyészség vádírata szerint az egyaránt a Serie A-ban focizó Amad és Hamed Traoré is hamis papírokkal került Olaszországba.

A Bajnokok Ligájában a Paris Saint-Germain elleni negyeddöntőre készülő Atalanta elefántcsontparti játékosáról, Amadról, valamint testvéréről, a Sassuolóban játszó, Hamed Traoréról eddig úgy tudták, hogy az Olaszországban élő édesapjuk, Hamed Mamadou Traoré segítségével kapták meg a letelepedéshez szükséges papírokat, írják az ügyről az olasz lapok.

Megtörhet Amad Traore (79) szépen induló pályafutása Forrás: NurPhoto via AFP/Giuseppe Cottini/NurPhoto/Giuseppe Cottini

A pármai ügyészség 2017 óta tartó nyomozása szerint azonban a férfi nem az apja, sőt még csak nem is rokona a 17 éves Amadnak és a 20 éves Hamednek. A nyomozók azt követően kezdtek el vizsgálódni, hogy egy három évvel ezelőtt letartóztatott bűnöző felhívta a figyelmüket egy Bly Blaise Tehe nevű férfira, azt állítva, hogy az több hasonló ügyben is eljárt. Az ügyészség végül öt elefántcsontparti személyt vádolt meg, egyikük az Atalantának dolgozik.

A két klub vezetői megdöbbentek a hír hallatán, ők állításuk szerint egyáltalán nem voltak tisztában a csalással, és egyelőre a két fiatal focistát is csak tanúként hallgatták meg. Azonban amennyiben kiderül, hogy mégis tudomásuk volt a csalásról, úgy akár féléves eltiltásra is számíthatnak.