A Real Madrid orvosai segítettek a sérült bírónak - videó

fbl Horizontal
Spanish referee Jesus Gil (L) receives medical attention during the Spanish League football match between Real Madrid and Alaves at the Alfredo Di Stefano stadium in Valdebebas near Madrid on July 10, 2020. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
Ritkán látható jelenet szemtanúi lehettek a tévénézők pénteken késő este a Real Madrid–Alaves spanyol bajnoki mérkőzésen, amikor Jesús Gil Manzano játékvezető megsérült.

A 36 éves rutinos FIFA-bíró a 29. percben kapott a bokájához, majd leült a gyepre, és jelezte, hogy segítségre lenne szüksége, ami gyorsan meg is érkezett: a hazai csapat, azaz a Real Madrid orvosi stábja sietett a segítségére:

Az Alavés elleni 2-0-s győzelemmel a Primera Divisiónt már négy pont előnnyel vezető madridiak egészségügyi stábjának igyekezetére a rivális (és második helyen álló) Barcelonánál is felfigyeltek, és nem hagyták ki a lehetőséget, hogy odaszúrjanak a fővárosiaknak: ennél jobb forgatókönyvet nem lehetett volna írni, áll a kép fölött.

Spanyolországban az ellenfelek közül sokan gondolják, hogy a Realt segítik a játékvezetők, javukra megítélt vitatható büntetőkkel, vagy éppen ellenük be nem fújt egyértelmű esetekkel, és még számos módon. Nem csoda, hogy a szurkolók azonnal kihasználták a szituációban rejlő humorforrást is.

"Megsérült a játékvezető, az orvosi stábunk veszi kezelésbe. Miért érzem ezt teljesen nyilvánvalónak a Real Madrid részéről?" – teszi fel a kérdést egy Real-drukker.

"Megsérült egy Real Madrid-játékos, ami komoly érvágás a csapatnak, hiszen a játékvezetőről van szó" – írta a Twitteren egy rivális drukker.

"Szörnyű! Kit fog most becserélni a Real Madrid?" – rémüldözött egy harmadik. Ő megnyugodhatott, amikor a negyedik játékvezető, Hector Rodríguez játékra jelentkezett.