Három meccsre eltiltották a bírót felpofozó edzőt

Russia Soccer Premier-League Spartak - Lokomotiv derby RPL football
6282368 08.07.2020 Spartak's head coach Domenico Tedesco reacts during the Russian Premier-League soccer match between Spartak Moscow and Lokomotiv Moscow, in Moscow, Russia. Alexander Vilf / Sputnik
Vágólapra másolva!
Az Orosz Labdarúgó Szövetség fegyelmi testülete három mérkőzésre eltiltotta a bajnokságban valóságos ámokfutást rendező Domenico Tedescót.

A Szpartak Moszkva tavaly októberben kinevezett 34 éves vezetőedzője a csapat legutóbbi bajnoki mérkőzésén, a Lokomotív Moszkva elleni rangadón két sárga lapot is kapott, de később kiderült, hogy nem ezért jár az első pillantásra súlyosnak tűnő eltiltás: az olasz-német szakembernek azért kell bűnhődnie, mert két pofont lekevert Ivan Szidenkovnak, a találkozó negyedik játékvezetőjének.

A fenti kép fölötti szövegből kiderül, hogy Tedesco egy egészen elképesztő rekordot is felállított a mögöttünk hagyott fél idényben: miközben a Premjer Ligában egyetlen edző sem kapott még a szezonban nemhogy piros, de még sárga lapot sem, addig a vehemens Szpartak-edzőnek már 6 sárgája és 2 pirosa gyűlt össze.