Vágólapra másolva!
A Kisvárda focicsapata nagy izgalmak közepette biztosította NB I-es tagságát, ugyanis a záró három meccs kilenc pontjából hetet megszerzett. Ebben fontos részt vállalt Kovácsréti Márk is, aki Ebedli Zoltán, az FTC egykori bajnokának unokája.

A szeptember első napján huszadik születésnapját ünneplő fiatal játékossal kapcsolatban a Fradi-utánpótlásnál edzősködő Ebedli Zoltán a Borsnak elmondta, Bódog Tamás ügyesen váltogatta a szerepkörét, és a szokottnál is több lehetőséget biztosított neki.

A felcsúti Nagy Zsolt (b) és a kisvárdai Kovácsréti Márk csatája Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

„Meglepő, bár a mai nemzetközi futbalban nem ritka jelenség, hogy ballábas létére jobal is kellő erővel lő kapura" – jellemezte a nagypapa Kovácsrétit. Hol a jobb, hol a bal oldalon tűnik fel, mikor hol jelölnek neki feladatot, és ha középre keveredik, akkor sem elveszett ember. Szabadrúgásainak ereje nem megvetendő. Méltánylandó, hogy mindkét oldalról pontosan íveli kapu elé a szögleteket. Összegezve úgy látom, a víruscsapás után érezte a bizalmat, és ettől lendületbe jött."

Ebedli Zoltán (k, Ferencváros) tehetségét örökölte az unokája Forrás: MTI/Németh Ferenc

A Fradi-legenda hozzáteszi: amikor még a zöld-fehéreknél szerepelt az unoka, a nagypapa reggeli egyéni képességfejlesztő képzésein nyitott szemmel, füllel vett részt, bár néha kimaradt az iskolai feladatai miatt. Hogy merre vezet Márk útja, nem tudja Ebedli, de ebbe nem is óhajt beleszólni.

„Gyakran összefutok Gera Zoltánnal, az U21-es válogatott szövetségi trénerével, és ő is elégedetten nyugtázza Márk fejlődését, mert gyorsasága szembeötlő, és nem fél a közelharctól. Előrelépése öröm, és ezzel az édesanyját, a lányomat különösen boldoggá teszi."