A Barcelona elnöke bejelentette, hogy ki lesz a csapat edzője jövőre

Messi Setién
Barcelona's Argentine forward Lionel Messi and Barcelona's Spanish coach Quique Setien look on during the Spanish league football match FC Barcelona against CD Leganes at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 16, 2020. (Photo by LLUIS GENE / AFP)
Vágólapra másolva!
Josep Maria Bartomeu klubelnök hétfőn bejelentette, hogy a következő szezonban is Enrique Setién lesz az FC Barcelona labdarúgócsapatának vezetőedzője.

A januárban kinevezett tréner szerződése 2022 nyaráig szól, de a közelmúltbeli spanyol sajtóhírek arról szóltak, hamarosan meneszthetik, míg a bajnoki cím elvesztése kritikus lehet a jövője szempontjából.

Bartomeu ennek ellenére a spanyol TV3-nak úgy nyilatkozott, Setién ki akarja tölteni a szerződését a katalánoknál, és a klubnak is ez a szándéka.

Az év elején menesztett Ernesto Valverde két és fél szezonon keresztül irányította az FC Barcelonát, amellyel két bajnoki címet nyert, és januárban is a tabella első helyén adta át a csapatot az utódjának.

Setién vezetésével az együttes teljesítménye és eredményessége visszaesett, ugyanis jelenleg a La Liga tabellájának második helyén áll, egy ponttal lemaradva a Real Madrid mögött, amely ráadásul egy mérkőzéssel kevesebbet játszott riválisánál.

A spanyol élvonal jelenlegi idénye július 19-én, vasárnap zárul.