Társoldalunk:

Megszületett a döntés a Manchester City kizárásával kapcsolatban

2020.07.13. 10:52

A Manchester City csapatát még korábban az UEFA kétéves eltiltással büntette a nemzetközi kupasorozatokra vonatkozóan a pénzügyi fair-play szabályok megsértése miatt. A klub februárban fellebbezett a svájci székhelyű Sportdöntőbíróságnál (CAS), amely hétfőn az angolok számára kedvező döntést ismertetett.

A CAS végső ítélete a mérvadó a nemzetközi kupaeltiltás ügyében, így biztosan kijelenthető, hogy a következő idényben is ott lesz a Bajnokok Ligájában a Premier League második helyezett csapata, a Manchester City.

A CAS hétfői indoklása szerint a klub nem sértette meg a pénzügyi fair play szabályait, ugyanakkor tízmillió eurós büntetést szabott ki az egyesületre, amiért a vizsgálat során nem működött együtt az Európai Labdarúgó Szövetséggel (UEFA). A CAS tehát törölte a klub kétéves eltiltását és a pénzbüntetést is csökkentette 30-ról 10 millió euróra. 

A Manchester Citynél természetesen örömmel fogadták a hírt.

A City a BL nyolcaddöntőjében az első meccsen 2-1-re nyert a Real Madrid ellen, idegenben, így jó esélyekkel várhatja az augusztusi visszavágót.