Társoldalunk:

Házi őrizetben tartják fogva Paraguayban Ronaldinhót

2020.07.13. 08:21

A paraguayi fellebbviteli bíróság elutasította Ronaldinho fellebbezését, így a portugál futballsztárnak továbbra is Paraguayban kell  maradnia, ahol házi őrizetben várja az ítéletet.

A világbajnok (2002) és aranylabdás (2005) brazil sztárt március 6-án egy, a fővároshoz Ansunciónhoz közeli hotelben vették őrizetbe a bátyjával együtt, miután kiderült, hogy hamis papírokkal lépett be az országba (az útlevelükben az állt, hogy mindketten paraguayi állampolgárok). 

A brazil játékos, aki profi pályafutása során olyan európai sztárcsapatoknál alkotott maradandót, mint az FC Barcelona, az AC Milan és a Paris Saint-Germain a letartóztatása után egy hónapra börtönbe vonult, majd áprilisban átkerült háziőrizetbe, amit egy elegáns asuncióni hotelben kell letudnia.

A fellebbviteli bíróság, amelyik áprilisban elfogadta a háziőrizetre vonatkozó indítványt, most a szabadlábra helyezés iránti kérelemet "elfogadhatatlan"-nak minősítette, annak ellenére, hogy Ronaldinho ügyvédei rámutattak, védencük eddig minden együttműködött a hatóságokkal.