Társoldalunk:

Az Inter edzője szerint csapata sztárja nem tudja, melyik országban játszik

2020.07.14. 19:10

Antonio Conta, az olasz élvonalban szereplő Internazionale edzője kemény kritikával illette csapata dán sztárját, Christian Eriksent a Torino elleni hétfői 3-1-es győzelmet követően.

A Bologna elleni hazai vereség (1-2), majd a Verona elleni idegenbeli döntetlen (2-2) után, mint egy falat kenyér, úgy kellett az Internek a Torino elleni győzelem. Conte alatt rögtön inogni kezdett a kispad, az olasz sajtó már Massimiliano Allegrit látta a helyén, ezért a korábbi Juventus-edző és olasz szövetségi kapitány gyorsan változtatott, és kihagyta a csapatból az eddig alapembernek számító, a télen a Tottenhamtől 20 millió euróért megvett Christian Eriksent, aki csak a 83. percben léphetett pályára Lautaro Martínez helyett. Conte a meccs utáni sajtótájékoztatón ki is fejtette, hogy mi a gondja Eriksennel.

"Muszáj kiegyensúlyozottan tartania egy bizonyos szintet. Sokat fejlődött, de tisztában kell lennie, hogy egy ambíciózus klubhoz igazolt, ahol nagyok az elvárások vele szemben. Olaszországban ez különösen így van. Ráadásul minél nagyobb név vagy, annál magasabbak a követelmények veled szemben. Dolgoztam Angliában (a Chelsea-t irányította - a szerk.), ahol sokkal kellemsebb, békésebb a közeg. Beilleszkedett, jól dolgozik, de most már el kell felejtenie végre Angliát. Amikor kiválasztok egy játékost, nem látok a fejébe, de biztos, hogy jobban kell bíznia a saját képességeiben."

Győzelmével az Inter a Laziót megelőzve feljött a tabella második helyére, ami a maximum lehet idén a csapat számára, miután az éllovas Juventus hat fordulóval a bajnokság zárása előtt nyolc pontos előnnyel vezet.