Társoldalunk:

Az utóbbi évek egyik legfiatalabbjaként dolgozhat a ZTE új edzője

2020.07.14. 09:25

Boér Gábor középpályásként még az Újpest labdarúgójaként az NB I-ben háromszor lépett pályára. Az elmúlt tíz év edzőinek életkorát figyelembe véve harmadik a sorban. Az augusztus 15-i NB I-es idényrajt időpontjában 37 éves, 7 hónapos és 27 napos lesz – írja a Nemzeti Sport, amely olyan szakemberekkel hasonlította össze Boért, akik legalább 20 NB I-es mérkőzésen ültek a kispadon.

Bene Ferenc 33 éves, egy hónapos és 22 napos korában a Lombard Pápa vezetőedzőjeként, 2011. október 29-én mutatkozott be az élvonalban. Bene Ferenc összesen 22 élvonalbeli bajnokin felelt a szakmai munka irányításáért a Lombard Pápánál.

Ifj. Mihalecz István 36 éves, 10 hónapos és 26 napos korában lett a Siófok vezetőedzője, 2010. augusztus 1-jén. A következő idényben is maradt vezetőedző, a sárga-kékek pedig a kilencedik helyen végeztek, de a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) Horváth Károly szakmai igazgatónak engedélyezte a mérkőzések utáni nyilatkozatokat, s a következő bajnokságtól hivatalosan is átvette az irányítást. Mihalecz István ugyanakkor a stáb tagja maradt.

Marko Nikolics 37 éves, 11 hónapos és 26 napos korában lett 2017. július 16-án a Videoton edzője. Marko Nikolics csaknem két és fél éven keresztül irányította a fehérvári csapatot, egy bajnoki cím és egy Magyar Kupa-győzelem mellett a Videoton a 2018–2019-es idényben az Európa-liga csoportkörében is szerepelt.

Marko Nikolic fehérvari edző a labdarúgó Európa-liga L csoportjában játszott Chelsea - Vidi FC mérkőzésenForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Az elmúlt húsz-huszonöt esztendőt tekintve az élvonalban bemutatkozó legfiatalabb edzők sorát Nagylaki Kálmán vezeti, de 30 esztendősen csupán három bajnokin irányította a Szeged LC-t, ráadásul papíron inkább klubvezető volt, mint tréner. Összesen négy bajnoki jutott Simon Miklósnak 2014 májusában a Bp. Honvédnél, miként Tokody Tibornak a 2014–2015-ös idényben a Győri ETO FC-nél.

Csaknem harminc évvel ezelőtt, 1990. augusztus 18-án Nyilasi Tibor 35 éves és hét hónapos volt, amikor szakvezetőként az Újpest elleni idegenbeli 5–0-s győzelemmel mutatkozott be az élvonalban a Ferencváros kispadján.

A Budafokot az élvonalba juttató Csizmadia Csaba augusztus 15-én, az élvonalbeli bajnokság kezdetén néhány hónappal fiatalabb lesz, mint Nyilasi Tibor 1990 augusztusában. A marosvásárhelyi születésű korábbi hátvéd 35 évesen, két hónaposan és 16 naposan irányíthatja a piros-feketéket, csakhogy nincs meg a pro licences végzettsége, így hivatalosan nem lehet vezetőedző.