Vágólapra másolva!
Spanyol sajtóértesülések szerint a Manchester City közel áll hozzá, hogy leigazolja a Valencia spanyol szélsőjét, a 20 éves Ferran Torrest.

A játékoshoz közeli források azt állítják, hogy Torres ügynöke már találkozott a Manchester City képviselőivel, hogy előkészítse az átigazolást. A Valencia korábban elutasította a City első ajánlatát a 20 éves focisáért, azonban a csapat csak a 10. helyen áll a La Ligában, így lemaradt a BL-szereplésről, míg az Európa-liga-selejtezőt érő hetedik helytől is négy pontra van, így az elúszott nemzetközi kupaszereplés miatt az eladásokból kell bevételt generálnia a spanyol csapat tulajdonosának.

Peter Lim, a Valencia tulajdonosa korábban megpróbálta maradása bírni Torrest, a spanyol szélső azonban nem akarta meghosszabbítani 2021 nyaráig érvényes szerződését, így a Valenciának most kell eladnia, ha pénzt akár látni a legnagyobb spanyol tehetségből.

Ferran Torres U17-es és U19-es Eb-t is nyert a spanyol válogatottal Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Miguel Fernandez/NurPhoto/Jose Miguel Fernandez

Torrest korábban a Juventus is csábította. Az olasz csapat állítólag évi 4 millió eurós fizetést és biztos játéklehetőséget kínált az U21-es válogatott spanyol játékosnak, ő azonban visszautasította az ajánlatot, mert sokkal szívesen dolgozna Pep Guardiolával Manchesterben.

Torresre azért is van szükség Manchesterben, mert Leroy Sané, a csapat német válogatott szélsője már aláírt a Bayern Münchenhez, míg a csapat kapitánya, a 34 éves David Silva nem hosszabbítja meg a szerződését, így 10 év után távozik Manchesterből és minden bizonnyal visszatér Spanyolországba.

Ferran Torres az idei szezonban 42 mérkőzésen lépett pályára, 6 gólt lőtt és 7 gólpasszt adott. A piaci értékét 45 milli euróra becsülik.