Társoldalunk:

A Schalke játékosa bocsánatot kért a Dortmund-mezben készített fotója miatt

2020.07.15. 20:29

Rabbi Matondo, a Schalke walesi futballistája bocsánatot kért amiatt, hogy a legnagyobb német ellenlábas klub, a Borussia Dortmund mezében készített fényképet közölt a közösségi médiában.

Matondo egy cardiffi edzőteremben végzett gyakorlatokat, és egy erről készült fényképet később feltöltött a közösségi oldalára. A Schalke szurkolói felháborodtak a kép láttán, míg a német klub vezetői - amint tudomásukra jutott a dolog - azonnal kapcsolatba léptek a fiatal játékossal.

"Nagyon szomorú vagyok és csalódtam magamban, amiért megbántottam azokat, akik kapcsolatban vannak a Schalkéval. Naiv voltam, amikor egy ilyen mezt felvettem az egyéni edzésemre. A felső a közeli barátomé, Jadon Sanchóé volt, csak miatta viseltem, ennek semmi köze nincs a Dortmundhoz" - adott magyarázatot Matondo.

A Schalke szóvivője, Jochen Schneider hozzátette: bár Matondo még csak 19 éves, azért arra illett volna figyelnie, hogy egy ilyen eset ne történjen meg. A négyszeres walesi válogatott játékos 2016 nyarán került a Manchester City akadémiájára, ahonnan másfél évvel ezelőtt igazolt a Schalkéhoz. Utóbbi első csapatában 29 tétmérkőzésen lépett pályára és két gólt szerzett.