A La Liga és a Serie A új idénye is nézők nélkül indul el

Messi
Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi reacts after missing a goal opportunity during the Spanish league football match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou stadium in Barcelona on June 23, 2020. (Photo by Pau BARRENA / AFP)
Vágólapra másolva!
Salvador Illa spanyol egészségügyi miniszter és Vincenzo Spadafora olasz sportminiszter szerint országuk élvonalbeli labdarúgó-bajnokságának következő idényrajtján, szeptemberben sem térhetnek vissza a szurkolók a lelátókra.

"Figyelembe véve a jelenlegi helyzetünket, nem látok erre esélyt. Óvatosnak kell lennünk a vírussal, egyáltalán nem ajánlott, hogy sok ember összegyűljön egy helyen" - nyilatkozta Illa csütörtökön.
A spanyol sportminisztérium és a labdarúgóliga is abban reménykedett, hogy ősszel már korlátozott nézőszám mellett rendezhetik a mérkőzéseket. Salvador Illa ezzel kapcsolatban megjegyezte, elegendő időt és információt adnak majd az illetékeseknek, hogy megfelelő döntést hozzanak az ügyben.

Messiék szeptembertől sem élvezhetik a közönség támogatását Forrás: AFP/Pau Barrena

Hasonló döntésről számolt be az olasz sportminiszter, Vincenzo Spadafora, aki azzal érvelt, hogy bár a stadionokban van elég hely ahhoz, hogy 10 ezer ember biztonsági távolságtartás szabályai szerint megtekintse a meccseket, csakhogy ez nem feltétlen igaz például a tömegközlekedési eszközökre, ha egyszerre ennyi ember egy helyre tart.

A La Liga és Serie A március közepétől több mint három hónapig szünetelt a koronavírus-járvány miatt, június közepe óta pedig zárt kapuk mögött rendezik a mérkőzéseket. A mostani idény Spanyolországban vasárnap, míg Olaszországban augusztus első hétvégéjén ér véget.