Vágólapra másolva!
A magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (OTP bank Liga) szereplő MOL Fehérvár leigazolta a szerb válogatott és szerb kupagyőztes kapust, Emil Rockovot, aki az FK Vojvodina együttesétől érkezett, illetve megszerezte a brazil U20-as válogatott támadót, Evandrót, aki a CSKA Szófiát hagyta ott a magyar csapat kedvéért.

Emil Rockov 1995. január 27-én született Újvidéken. A szerb és magyar útlevéllel is rendelkező kapus az elmúlt három és fél évben 114 szerb élvonalbeli bajnokin, 11 Szerb Kupameccsen és 2 El-selejtezőmeccsen védte a Vojvodina kapuját. Az eddigi 114 szerb élvonalbeli mérkőzéséből 45 találkozót hozott le kapott gól nélkül Emil Rockov, aki tavaly ősszel a szerb válogatottban is bemutatkozott egy Paraguay elleni 1-0-s győztes meccsen.

Emil Rockov a Vidinél folytatja Forrás: molfehervarfc.hu

„Nagyon boldog vagyok, hogy a Vidi játékosa lehetek! Tudom, hogy egy nagy klubhoz érkeztem, ahol nagyon komoly célokért kell küzdenem. Az NB I-ben és a Magyar Kupában is aranyérmet akarok nyerni jövőre, idén pedig minél sikeresebb Európa-liga-szereplésben bízom. Azt megígérhetem a Vidi-szurkolóknak, hogy minden egyes meccsen a maximumot fogom nyújtani, amikor lehetőséget kapok" - mondta remek magyarsággal a molfehervarfc.hu-nak Emil Rockov.

Evandro da Silva 1997. január 14-én született Messias-ban. A Coritiba csapatában nevelkedett, és ott is debütált a felnőtt futballban 2015-ben egy Corinthians elleni 1-1-gyel végződött találkozón, melyen ő lőtte csapata egyenlítő találatát a 92. percben. 2018 nyarán Bulgáriába igazolt a CSKA-hoz. Az elmúlt két évben 51 tétmeccsen lépett pályára, ezeken 16 gólt szerzett és 4 gólpasszt osztott ki. 2016-ban az olimpiai felkészülés során tagja volt a brazil válogatottnak. Ebben az évben öt alkalommal szerepelt a brazil U20-as válogatottban is, ahol három alkalommal volt eredményes.

Evandro nagy erőssége lehet a székesfehérvári csapatnak Forrás: molfehervarfc.hu

"Nagyon örülök, hogy a Vidi játékosa lehetek! Mindenki nagyon barátságosan fogadott a klubnál, a stadion, az öltöző, a konditerem, az egész létesítmény nagyszerű, öröm lesz itt futballozni! Szeretném minél több góllal és gólpasszal segíteni a csapatot és szeretnék címeket nyerni a klubbal. Amit eddig láttam Székesfehérvárból, nagyon tetszett, szeretnék a városban lakni" - mondta szerződése aláírása után Evandro.