A kettős emberelőny győzelmet ért Sallói Dániel csapatának - videó

Sporting Kansas City v Colorado Rapids - MLS Is Back Tournament GettyImageRank3 SPORT major league soccer soccer
REUNION, FLORIDA - JULY 17: Graham Zusi #8 of Sporting Kansas City celebrates with his teammates after scoring a goal in the 91st minute against the Colorado Rapids during a Group D match as part of the MLS Is Back Tournament at ESPN Wide World of Sports Complex on July 17, 2020 in Reunion, Florida. Michael Reaves/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City 3-2-re legyőzte a Colorado Rapids gárdáját az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó szezonjának alapszakaszában.

A Sporting első mérkőzésén úgy kapott ki 2-1-re, hogy a 91. percben még 1-0-ra vezetett. Az együttes a pénteki játéknapon a Colorado ellen fordulatos meccset vívott: a második félidő közepén már emberelőnyben tudott fordítani, majd az ellenféltől hiába állítottak ki még egy embert, a Rapids a hajrában egyenlített. A Kansas City győztes találatát a 91. percben szerezte. Sallói Dániel - akit az első meccsen a 94. percben cseréltek be - ezúttal nem lépett pályára.

A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza - amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe - közel négy hónap után az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban zajló tornával folytatódott. A csapatokat hat csoportra osztották, az együttesekre 16 játéknapon három csoportmérkőzés vár, amelyek beleszámítanak az alapszakaszba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el.

A csoportokból 16 gárda jut az egyenes kieséses rájátszásba, melynek győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, a torna összdíjazása 1,1 millió dollár.

A Sporting Kansas City legközelebb a keddi játéknapon lép pályára, és a Real Salt Lake együttesével találkozik, amely két mérkőzése után veretlenül áll a D csoport élén.