Vágólapra másolva!
Jorge Jesus elhagyja a Flamengo labdarúgócsapatát, és visszatér Portugáliába, ahol ismét a Benfica kispadját foglalja el.

A brazil klub pénteken közölte, hogy nagyon sajnálja a 65 éves portugál szakember döntését, miszerint felbontja a közelmúltban egy évvel meghosszabbított szerződését. Hozzátették: Jorge Jesus visszatér szülőhazájába.

Jorge Jesus visszatér a Benficához Forrás: AFP/Carl De Souza

A szakember 2019 nyarán ült le a Flamengo kispadjára, amellyel 13 hónap alatt öt trófeát nyert, közte a brazil bajnokságét és a Libertadores Kupáét. Előbbiben tíz év után diadalmaskodott a klub, míg utóbbiban 1981 után másodszor sikerült csúcsra jutnia az együttesnek.

A lisszaboni klub később közösségi oldalán üdvözölte Jorge Jesust, majd honlapján közölte, hogy az edző elfogadta az ajánlatukat. Szerződésének időtartamáról viszont nem adtak tájékoztatást.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bem-vindo a casa, @jorgejesus !

Sport Lisboa e Benfica (@slbenfica) által megosztott bejegyzés,

A Benfica korábbi vezetőedzője, Bruno Lage két héttel ezelőtt nyújtotta be lemondását, miután csapata újabb kínos vereségét szenvedett. A portugál élvonalban a Porto azóta már bebiztosította bajnoki címét, miután szerdai győzelmével behozhatatlan előnyre tett szert a Benficával szemben. Utóbbi így a hátralévő két forduló eredményétől függetlenül másodikként zár.

Jorge Jesus 2009 és 2015 között irányította már a Benficát, amellyel három bajnoki címet, egy Portugál Kupát és öt portugál Ligakupát nyert, míg 2013-ban és 2014-ben döntőbe jutott az Európa-ligában.