Vágólapra másolva!
Victor Font, az FC Barcelona elnökjelöltje úgy látja, hogy a hatszoros aranylabdás Lionel Messi boldogtalan, mellette pedig úgy gondolja, hogy ha nem történnek drasztikus változások, akkor a katalán klub a Manchester United vagy az AC Milan sorsára juthat.

Az FC Barcelona 37. forduló után csak 79 pontot szerzett a La Ligában. A bajnokság ezen szakaszában legutóbb a 2007/08-as szezonban szerzett ennél kevesebbet, akkor a katalán csapat végül a harmadik helyen végzett.

Az FC Barcelona talán az utóbbi évek legtúlértékeltebb csapata, melynek a játéka már korántsem olyan gyors és látványos, mint a Guardiola- vagy a Luis Enrique-érában. A katalánok az idei szezonban (is) rengeteg olyan meccset nyertek, amikor rosszul futballoztak, de Ter Stegen bravúrjai megmentették a csapatot a vereségtől, majd Messi villant párszor, és meglett a három pont.

Kezd eljárni az idő az Barca sztárjai fölött Forrás: AFP/Lluis Gene

A csapat kulcsjátékosai már korántsem fiatalok. Gerard Piqué, a védelem vezére 33 éves, Sergio Busquets, aki a középpálya lelke már 32, a vb-ezüstérmes Ivan Rakitic szintén 32 éves, míg a támadósorban Luis Suárez és Lionel Messi szintén 33 évesek, és talán ennek is szerepe lehet abban, hogy a Barca játéka már korántsem olyan dinamikus.

A 2021-es elnökválasztás egyik esélyese, Victor Font szerint a Barcának komoly nehézségei lesznek, hiszen a csapat magját alkotó játékosok már túl vannak a csúcson, a stadiont is fel kéne újítani, valamint szembenézni a koronavírus-járvány gazdasági következményeivel.

„Láthatjuk a Premier League-ben, hogy ha egy klub gazdasági modellje megreked, és anyagilag nem tud fejlődni, akkor a klub, sőt még a város is a segítségére siet, és rengeteg pénzt fektetnek a megújulásba.

– mondta Victor Font a BBC Radio 5 Live's Euro Leagues podcastjában utalva arra, hogy a milánói csapat legutóbb 2011-ben, míg a manchesteri együttes 2013-ban nyert bajnoki címet.

Messi minden idők legjobbja, de egyedül már ő sem képes meccseket nyerni Forrás: NurPhoto via AFP/Urbanandsport/NurPhoto/Urbanandsport

Victor Font kitért Lionel Messire is, ugyanis a hatszoros aranylabdás szerződése 2021 nyarán jár le, és egyelőre nem hajlandó tárgyalni a hosszabbításról.

„Messi boldogtalan, ezért kétségei vannak, hogy megtegye-e a következő lépést. Valószínűleg csalódott is, amiért évek óta nem nyerte meg a csapat a Bajnokok Ligáját.

Erre nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Biztosítanunk kell afelől, hogy ha a következő nyártól az új vezetés irányítja a klubot, akkor mindent elkövetünk, hogy megfelelő körülmények legyenek ahhoz, hogy pályafutása utolsó évei sikeresek legyenek, és akár többször Bajnokok Ligáját nyerhessen" – tette hozzá Victor Font, aki ha megnyeri a jövő nyári elnökválasztást, akkor a klub legendás játékosát, a katari al-Szaddnál dolgozó Xavi Hernándezt ültetné le a csapat kispadjára.