Vágólapra másolva!
Vállalja a harcot a Ferencváros kezdőcsapatába kerülésért a kilencszeres válogatott Dibusz Dénes, aki Bogdán Ádám érkezését jelentős erőpróbának tekinti, és szerencsés alkatnak tartja magát, mert sosem rettent meg a versenytől.

„Bogdán Ádám érkezése

újabb kihívás az életemben. Szép feladat lesz vele is megküzdeni, de úgy vagyok vele, győzzön a jobb! Eddig sem ijedtem meg semmitől és senkitől,

ezután sem fogok. Úgyis az áll a gólvonalon, aki a legjobb közülünk. Ebből a szempontból szerencsés alkat vagyok, sosem bénított meg a tét vagy a rivalizálás, sőt, mindig is ösztönzött" – mondta a Nemzeti Sportnak Dibusz Dénes, a zöld-fehérek 29 esztendős kapusa, akinek az elmúlt idényben a Honvédtól érkező Gróf Dáviddal szemben kellett megőriznie helyét a kezdőcsapatban.

Dibusz elárulta, hogy a szakmai stáb és a klub elöljárói beszéltek vele a kialakult helyzetről, jóval Bogdán Ádám megszerzése előtt tudott róla, hogy Bogdán a Fradinál folytathatja. Hozzátette, szerinte a Ferencváros erejét mutatja, hogy három válogatott kerettag kapusa van.

„Nincs abban semmi meglepő, hogy Bogdán Ádám is szeretné megmutatni, hogy helye van a Fradi kezdőjében. De nemcsak ő, hanem Gróf Dávid is remek kapus, az elmúlt idényben is keményen meg kell küzdenem a helyemért.

De vállalom a harcot! Versenyző típus vagyok, aki mindig, minden körülmények között felveszi a kesztyűt. Ha az ilyen helyzetekben elbizonytalanodnék, sosem lennék sikeres.

Vannak sportolók, akik az idővel versenyeznek, mások – tegyük fel – szemtől szemben állnak egymással a ringben. Mi, kapusok előbb egymással vívunk meg a csapatba kerülésért. Még akkor is, ha a célunk egy, mégpedig az, hogy a Ferencváros minél sikeresebb legyen. Csakhogy ehhez első körben a saját helyünket kell megszilárdítanunk."

Dibusz Dénes nem fél a harctól Forrás: fradi.hu

Több hírportál kész tényként közölte, hogy a belga Royal Antwerpnél folytatja a pályafutását Dibusz Dénes. A klasszis kapusnak erről is megvan a véleménye.

„Nem foglalkoztam vele. Egy idő után az tűnt fel, hogy ismerősök és barátok hívnak vagy írnak rám. Eleinte azt hittem, hogy a bajnoki cím miatt, mire leesett, hogy már az új szerződésemhez gratulálnak. A hírekben aztán

magam is olvastam, hogy Dibusz Dénes az Antwerpben folytatja, de én nem tudtam semmiféle megkeresésről. Jól érzem magam a Ferencvárosnál,

aztán meglátjuk, mit tartogat nekem a jövő" – mondta a kapus.

A teljes interjút ide kattintva olvashatják el.