Vágólapra másolva!
A labdarúgó OTP Bank Ligában bajnoki címvédő Ferencváros lejátszotta második nyári felkészülési mérkőzését. Szergej Rebrov csapata 9-0-ra legyőzte a cseh harmadosztályban szereplő MFK Frydek-Místek csapatát.

A klub honlapjának tudósításából kiderült, hogy az Ausztriában edzőtáborozó Ferencváros remekül kezdett a cseh MFK Frydek-Místek csapata ellen, amely az első félidőben szinte át sem lépte a saját térfelét. Szergej Rebrov csapata a 26. percben szerezte meg a vezetést. Varga Roland lövését még blokkolták, azonban a labda Ammar Ramadan elé került, aki élesen kilőtte a bal felső sarkot.

A fordulás után a Fradi azonnal növelte az előnyét. A 46. percben Marcel Heister középre lőtt labdájára Franck Boli érkezett, és közelről a hálóba lőtt. Tíz perccel később ismét az elefántcsontparti csatár villant. Ekkor Tokmac Nguen indítása után került szembe a kapussal, majd elegánsan átemelte fölötte a labdát. A 60. percben egy szöglet után Ihor Haratyin ívelt át Szánthó Regőnek, aki éles szögből belőtte a Ferencváros negyedik gólját. A 64. és a 66. percben újabb két gólt lőtt a Fradi. Előbb Heister átadása után Szánthó készített le Tokmacnak, aki a kapuval szemben nem hibázott, majd Szánthó értékesített egy újabb ziccert.

A Ferencváros kilencgólos győzelmet aratott a cseh MFK Frydek-Místek csapata ellen Forrás: fradi.hu

A 75. percben Szánthó kapott egy mélységi indítást, és megszerezte harmadik gólját, három perccel később pedig Bolira jött ki egy üres kapuig kijátszott támadás. Hét perccel a lefújás előtt még Tokmac is értékesített egy ziccert, így a magyar bajnok Ferencváros 1-0-s félidőt követően kilencgólos győzelmet aratott.

Felkészülési mérkőzés
FTC- MFK Frydek-Místek 9-0 (1-0)
FTC: Első félidő: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong, Dvali, Csontos – Somália, Sigér – Isael, Skvarka, Varga – Ramadan
FTC: Második félidő: Bogdán, Botka, Blazic, Iyinbor, Heister – Csonka, Haratin – Szánthó, Katona, Tokmac – Boli
Gólszerzők: Ramadan (26.), Boli (46., 56., 78.), Szánthó (60., 66., 75.), Tokmac (64., 83.)