A Bayern új szerzeménye óva inti csapattársát, hogy Manchesterbe igazoljon

GES / Football / Laenderspiel: Oesterreich-Germany, 02.06.2018 male FRIENDLY MATCH professional footballer football shirt national team international MEN'S TEST ball sport A-national Team SPORT A Team Soccer SOCCER PLAYER PROFESSIONAL Test Match A Nationa
David Alaba (Austria) (L) and Leroy Sane (Germany) have fun GES / Fussball / Testspiel: Oesterreich-Germany, 02.06.2018 Football / Soccer: Testmatch: Austria vs Germany, Location, June 2, 2018 | usage worldwide
Vágólapra másolva!
A július közepén a Manchester Cityből a Bayern Münchenbe igazoló Leroy Sané nem ajánlja új csapattársának, David Alabának, hogy Pep Guardiola együttesébe igazoljon.

A július közepén a Citytől 45 millió euróért megvett német válogatott szélső nincs valami nagy véleménnyel előző munkaadójáról. Legalábbis erre utal az, hogy a brit Telegraph cikke szerint óva intette új csapattársát, David Alabát attól, hogy a Bayern München mezét az angol csapatéra cserélje. Sané határozottan állítja, hogy sokkal jobban motiválják az új idény kihívásai Münchenben, mint amennyire lázba hozta a gondolat, hogy Bajnok Ligája-trófeát nyerjen a Cityvel.

Leroy Sané (jobbra) boldog lenne, ha David Alaba (balra) maradna Münchenben Forrás: Picture-Alliance via AFP/Verwendung weltweit/Andreas Schaad

"Remélem, hogy David marad! Szeretnék egy csapatban játszani vele. Remek srác, akivel a pályán kívül is jó barátok vagyunk. Számtalanszor bizonyította már, hogy nem csak a világ egyik legjobb balhátvédje, de középen is kimagaslóan tud játszani" – dicsérte Alabát Leroy Sané.

Tény, hogy a Manchester City szakvezetője, Pep Guardiola szeretné megerősíteni csapata védelmét, és szóba került egykori müncheni játékosa, az osztrák válogatott védő, Alaba megszerzése, de konkrét lépések még nem történtek az ügyben. Az viszont már biztos, hogy a City 35 millió fontért megveszi a kiesőjelölt Bournemouth holland válogatott védőjét, Nathan Akét, így lehet, hogy nem is lesz már szükség Alabára.

A 28 éves osztráknak jövő nyáron jár le a szerződése Münchenben, ahol 2011 óta a csapat meghatározó játékosa (2008-ban került a klubhoz, de előbb csak a második csapatban játszott, majd egy szezont a Hoffenheimben töltött kölcsönben). A játékos saját bevallása szerint leginkább a Real Madriban tudná elképzelni a folytatást, azonban, ha kellő hajlandóságot mutat, hogy Angliába költözzön, akkor a City hajlandó ajánlatot tenni érte.