Vágólapra másolva!
Először szerepel Real Madrid néven női csapat a spanyol bajnokságban a 2020-21-es szezonban. A klub ezen szakosztálya felé is elvárás lehet a bajnoki cím, azonban nem az első évében.

A CD Tacón nevű női futballklubot 2014-ben alapították. Az első szezonjában még csak U14-es csapatuk volt, ehhez képest az együttes már a 2018-19-es évad után feljutottak az első osztályba. Ennek hatására a Real Madrid is elkezdett érdeklődni a szintén fővárosi illetőségű csapat iránt.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

¡Todos los detalles de nuestro primer día en #RMCity! #HalaMadrid

Real Madrid C.F. (@realmadridfem) által megosztott bejegyzés,

Története első élvonalbeli szezonját már a Real Madrid edzőközpontjában, az Estádio di Stéfanóban játszották. Abban a stadionban, ahol a Santiago Bernabéu felújítása miatt a férficsapat befejezte a 34. La Liga-győzelmével véget érő bajnokságot. Ekkor még Tacón néven a nők kiharcolták a bennmaradást - 10. hely a 16 csapatos mezőnyben a járvány miatt korábban lefújt szezonban -, és immáron július 1. óta Real Madrid néven szerepelnek mindenhol.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

⚽ EL SIGUIENTE CAPÍTULO THE NEXT CHAPTER #RealMadrid #HalaMadrid

Real Madrid C.F. (@realmadridfem) által megosztott bejegyzés,

A csapat még messze van a legjobb spanyol női együtteseknek számító Barcelonától és Atlético Madridtól, de már ilyen rövid időt követően is számos világsztárt a soraiban tudhat: két svéd (Sofia Jakobsson és Kosovare Asllani), két brazil (Daiane és Thaisa) és egy fiatal paraguayi tehetség (Jessica Martínez) is a csapatot erősíti.

Kosovare Asllani, a Real Madrid svéd sztárja Forrás: AFP/Franck Fife

Két legnagyobb sztárja a világ legjobb női klubjának számító Lyon korábbi alapembere, Aurélie Kaci, valamint a 118-szoros német válogatott Babett Peter. A városi rivális Atléticótól érkezett a mexikói Kenti Robles, aki szintén a Real erőssége lehet a következő szezonban.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Es hora de empezar a hacer historia. ¡¡Vamos @realmadridfem!!

M.Ortiz (@malenaortizcruz) által megosztott bejegyzés,

Az alapok tehát megvannak ahhoz, hogy rövid időn belül ez a szakosztály is a klub történelméhez méltó eredményeket érjen el. Van hova felzárkózniuk, a férfi labdarúgók 90, a férfi kosárlabdázók 94 trófeával büszkélkedhetnek.