Ezek a csapatok lehetnek a Ferencváros ellenfelei a BL-selejtezőben

Ferencváros, bajnok, fradi, labdarúgás
A bajnok Ferencváros lett a Fair Play-díjas
Vágólapra másolva!
Egyetlen kivételtől eltekintve megvan azoknak a nem kiemelt csapatoknak listája a Bajnokok Ligája első selejtezőkörére, amelyek közül ellenfelet kaphat a Ferencváros.

Már csak az a kérdés, hogy az előselejtezőknek ki lesz a győztese, és onnan ki kvalifikálja magát az első körbe, írja a zöld-fehér klub hivatalos honlapja. A magyar bajnok a tavalyi jó nemzetközi kupaszereplésnek (az Európa-liga csoportkörében a harmadik helyen zárt az FTC) köszönhetően Szergej Rebrov csapata kiemeltként várja a sorsolást (a kiemeltek listáját a cikk alján olvashatja, ezeket a klubokat biztosan nem kaphatja az FTC), azaz a nem kiemelt együttesek közül kap ellenfelet.

A nem kiemelt együttesek (azaz a lehetséges ellenfelek) listája

CS Fola Esch (luxemburgi)
Djurgardens (svéd)
Az előselejtező győztese (azaz a Linfield (északír) vagy a Fiori (San Marinó-i) vagy a koszovói bajnok vagy az andorrai bajnok)
Buducnost Podgorica (montenegrói)
Flora Tallinn (észt)
Dynamo Brest (fehérorosz)
Riga FC (lett)
Connah's Quay (walesi)
KI Klaksvík (feröeri)
Europa FC (gibraltári)
NK Celje (szlovén)
Ararat-Armenia (örmény)
Kuopion (finn)
KR Reykjavik (izlandi)
KF Tirana (albán)
Sileks Kratovo (észak-macedón)
Floriana (máltai)

Lényeges különbség az előző szezonhoz képest, hogy a selejtező-párharcok egy mérkőzésen dőlnek el, kivéve a BL playoffját. A Ferencváros a bajnokok ágán szerepel, tehát kizárólag más nemzetek bajnokcsapatát kaphatja ellenfélül.

Az első selejtezőkör sorsolását augusztus 9-én tartják, az első BL-selejtezőkört augusztus 18-án és 19-én rendezik.

A kiemelt együttesek:
Celtic (skót), Asztana (kazah), Ludogorec (bolgár), Crvena zvezda (szerb), Qarabag (azeri), Legia Varsó (lengyel), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Molde (norvég), Sheriff (moldáv), Ferencváros (magyar), Dundalk (ír), Slovan (szlovák), Suduva (litván), Omonia (ciprusi), a román bajnok, FK Sarajevo (bosnyák), Dinamo Tbilisi (grúz)