A holland legenda fia meccs nélkül lemondott az ecuadori kapitányi posztról

fbl Horizontal FOOTBALL PRESS CONFERENCE BUST
The new coach of Ecuador's national football team, Dutchman Jordi Cruyff, speaks during his presentation at the headquarters of the Ecuadorean Football Federation in Quito, on January 13, 2020. (Photo by Rodrigo BUENDIA / AFP)
Vágólapra másolva!
Jordi Cruyff távozott az ecuadori labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról anélkül, hogy csapata egyszer is pályára lépett volna.

Az ecuadori szövetség tájékoztatása szerint a 2023-ig szóló szerződést a januárban kinevezett szakember kívánságára bontják fel, aki a koronavírus-járvány miatt március óta nem járt a dél-amerikai országban.

Mindenki számára ez a legjobb megoldás, mondja:

A 46 éves trénertől azt várták, hogy kijuttassa a nemzeti csapatot a 2022-es katari világbajnokságra. Cruyff első selejtezős mérkőzésére eredetileg márciusban, Argentínában került volna sor, ám többszöri halasztás után a sorozat csak októberben rajtol el.

A holland-spanyol edző - a legendás Johan Cruyff fia - futballozott a Barcelonában és a Manchester Unitedban is. Edzői karrierje 2009-ben kezdődött, s azóta máltai, ciprusi, izraeli és kínai csapatok kispadján ült.