Távozik a Chelsea-től a világ- és Európa-bajnok támadó

Arsenal v Chelsea - International Champions Cup  News General NEws August 1 2018 1st August 2018 Dublin - Ireland Competition International Champions Cup Kicks PLAYER SOCCER PLAYER football player team sport sports forward CHAMPIONSHIP competition event
Pedro of Chelsea looks on during the International Champions Cup match between Arsenal FC and Chelsea FC at Aviva Stadium in Dublin, Ireland on August 1, 2018 (Photo by Andrew Surma/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Nem hosszabbítják meg Pedro szerződését a Chelsea labdarúgócsapatánál. Frank Lampard vezetőedző a Wolverhampton Wanderers elleni 2-0-s győzelem után méltatta a spanyol játékost, ugyanakkor közölte: ez volt az utolsó Premier League-mérkőzése náluk.

A 33 éves világ- és Európa-bajnok támadó, aki 65 alkalommal szerepelt a spanyol válogatottban, 2015-ben a Barcelonától érkezett a londoni együtteshez. A vasárnapi PL-záráson a 85. percben lépett pályára, összességében 137 mérkőzésen játszott a Chelsea-ben, a mostani idényben azonban csak 11 találkozó jutott neki. Jelenlegi csapatával - melyben minden sorozatot tekintve 43 gólt szerzett - 2017-ben bajnokságot, 2018-ban FA Kupát, 2019-ben pedig Európa-ligát nyert.

Pedro elhagyja a Chelsea-t Forrás: NurPhoto/Andrew Surma/NurPhoto/Andrew Surma

A Bajnokok Ligájában még versenyben van a Chelsea, így ott még játszhat Pedro, akárcsak a szombati, Arsenal elleni FA-kupa döntőben.

A londoni csapat a negyedik helyen végzett a PL-ben, ezzel kiharcolta a BL-indulást a következő idényre.