A Juventus sztárja szerint nehéz volt elsajátítani Sarri taktikáját

fbl Horizontal
Juventus' Italian defender Leonardo Bonucci celebrates the Serie A title (scudetto) with Juventus' Uruguayan midfielder Rodrigo Bentancur after the Italian Serie A football match between Juventus and Sampdoria played behind closed doors at the Allianz Stadium in Turin on July 26, 2020. - Juventus claimed a ninth Serie A title in a row on July 26 following a 2-0 win over Sampdoria. (Photo by MARCO BERTORELLO / AFP)
Vágólapra másolva!
A Juventus számára szinte formalitássá vált az olasz bajnoki cím elhódítása az elmúlt évtizedben, a labdarúgócsapat vezetőedzője, Maurizio Sarri szerint azonban ebben az idényben nem volt könnyű dolguk. Ahogy a csapat olasz válogatott védője, Leonardo Bonucci számára is különleges a mosatni elsőség.

"Mindig nehéz nyerni, de minden évben egyre nehezebb - jelentette ki Maurizio Sarri a Sampdoria felett aratott 2-0-s sikert követően, amellyel a Zebrák sorozatban kilencedik alkalommal végeztek a Serie A élén. - A sportban valamit biztosra venni, az egyik legnagyobb hiba, de ez az együttes nem sétált bele ebbe a csapdába."

Maurizio Sarri szerint nehéz volt megnyerni a Serie A-t Forrás: NurPhoto/Gabriele Maricchiolo/NurPhoto/Gabriele Maricchiolo

A 61 éves trénert tavaly nyáron nevezték ki a Juventus élére azzal a céllal, hogy izgalmasabbá tegye a torinóiak futballját, amely az elmúlt években a bajnoki címek ellenére túlzottan is célratörő volt.

"Lépésről lépésre, lassan kell megváltoztatni azokat a dolgokat, amelyek a legkevésbé tetszenek. Nem teheted meg, hogy csak úgy besétálsz egy klubba, amely sorozatban nyolc bajnoki címet nyert, és azonnal megváltoztatsz mindent" - mondta Sarri, aki szerint a koronavírus-járvány miatti három hónapos szünet is megzavarta a csapatát, ezzel magyarázta ugyanis, hogy legutóbbi hat bajnokijából csak kettőt nyert meg a Juventus. Hozzátette, több más együttesnél is megfigyelhető volt az összpontosítás elvesztése.

Leonardo Bonucci szerint nehéz volt elsajátítani Sarri taktikáját Forrás: AFP/Marco Bertorello

A bajnokcsapat védője, Leonardo Bonucci úgy vélekedett, ez volt a legszebb, egyben legnehezebben kivívott scudettójuk. Ezt többek között azzal indokolta, hogy eleinte nehezen tudták elsajátítani a komplex taktikájáról is híres Sarri utasításait. A válogatott játékosnak ez a nyolcadik bajnoki címe a Juventusszal.