Sallói Dániel csapata negyeddöntőbe jutott az MLS-ben

sallói dániel
REUNION, FLORIDA - JULY 26: Thomas Hasal #51 of Vancouver Whitecaps stops a penalty shot by Daniel Salloi #20 of Sporting Kansas City during the penalty shoot-out during the round of 16 sixteen match between Sporting Kansas City and Vancouver Whitecaps as part of the MLS Is Back Tournament at ESPN Wide World of Sports Complex on July 26, 2020 in Reunion, Florida. Emilee Chinn/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sallói Dániel csapata, a Sporting Kansas City bejutott a negyeddöntőbe az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) rendhagyó nyári tornáján.

A Kansas a Vancouver Whitecapsszel csapott össze vasárnap késő este, a 16 között, és a gól nélküli rendes játékidő után 11-esekkel diadalmaskodott 3-1-re. A magyar játékos a 80. percben, csereként lépett pályára, s még az is belefért, hogy a büntetők során kihagyta a maga 11-esét.

A Sporting Kansas City a csütörtöki negyeddöntőben a Philadelphia Unionnal játszik majd. Sallói együttese az "MLS Visszatért" elnevezésű torna D csoportjában vereséggel kezdett, kikapott a Minnesotától, a folytatásban viszont a Coloradót, majd a Real Salt Lake-et is legyőzte, így az első helyen zárt. A kieséses szakaszba a hat kvartett első két helyezettje került, illetve a négy legjobb csoportharmadik, s éppen a D csoport volt az egyik, melyből három gárda is továbblépett.

A pandémia miatti kényszerszünetet követően a bajnokság alapszakasza - amely márciusban, mindössze két forduló után szakadt félbe - közel négy hónap után folytatódott az orlandói Disney World szórakoztatóközpontban zajló tornával, melynek csoportmeccsei beleszámítanak a bajnokságba. Az FC Dallas és a Nashville FC a túl sok koronavírusos eset miatt nem indulhatott el. A most zajló torna győztese indulási jogot szerez az észak- és közép-amerikai régió Bajnokok Ligájában. A döntőt augusztus 11-én rendezik, az esemény összdíjazása 1,1 millió dollár. A nyári torna után a szokásos módon folytatódik majd a március 12-én, mindössze két forduló után félbeszakadt alapszakasz.