Vágólapra másolva!
Olasz sajtóértesülések szerint a sorozatban kilencedik bajnoki címét nyerő Juventus felajánlotta walesi Aaron Ramsey-t a Premier League-ben szereplő Chelsea-nek, akiért az olasz válogatott Jorginhót kéri cserébe.

Aaron Ramsey 2008 nyarán érkezett az Arsenalhoz, és hamar a szurkolók egyik kedvence lett. A sarkazós góljairól elhíresült középpályás karrierje nem indult simán, ugyanis 2010. február 27-én a Stoke City elleni mérkőzésen a hazaiak védője, Ryan Shawcross olyan keményen odalépett neki, hogy két helyen is eltört a lába. Ekkor sokan temetni kezdték az akkor még csak 19 éves Ramsey-t, aki rácáfolt a kétkedőkre, és bő egy év múlva úgy tért vissza, mintha misem történt volna. A walesi válogatott karmestere 11 év alatt 371 mérkőzésen lépett pályára az Arsenalban, 65 gólt szerzett, kiosztott 65 gólpasszt, és nyert a csapattal három FA-kupát.

Aaron Ramsey 2017-ben győztes gólt lőtt a Chelsea elleni FA-kupa döntőben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2017 Anadolu Agency/Isabel Infantes

Azonban az Arséne Wenger helyére érkező Unai Emery Valami nem találta a helyét a csapatban, ennek pedig az lett a vége, hogy Ramsey tavaly nyáron így nyáron ingyen igazolt a Juventusban, és ő lett minden idők legjobban fizetett szigetországi focistája.

A torinói csapatban azonban korántsem számít alapembernek. Az idei bajnoki szezonban 23 mérkőzésen lépett pályára, három gólja és egy gólpassza van, viszont

csak 1011 percet játszott, ami kicsivel több, mint 11 meccsnek felel meg.

Innen nézve érthető, hogy a Juventusnál nem ragaszkodnak a heti 400 ezer fontot kereső Ramsey-hez, akit olasz sajtóértesülések szerint felajánlott a Chelsea-nek az olasz válogatott Jorginhóért cserébe.

A 28 éves brazil származású játékosról nem túlzás azt állítani, hogy a Juventus edzőjének, Maurizio Sarrinak a kedvence, hiszen korábban a Napolinál három évet dolgoztak együtt, majd a Chelsea-hez is az olasz mester hívására ment.

Fabregas (kékben) nyolc évet játszott az Arsenalban, majd egy barcelonai kitérő után a Chelsea-hez tért vissza Forrás: DPPI via AFP/Joe Toth

Ha összejön a játékoscsere, akkor a világ- és Európa-bajnok Cesc Fabregas után újabb Arsenal legenda igazolhat a Chelsea-hez. A spanyol középpályás 2003-ben érkezett az Arsenalhoz, majd nyolc év múlva csapatkapitányként távozott a Pep Guardiola vezette Barcelonához. Fabregas azonban Xavi és Iniesta miatt nem tudott vezér lenni a katalán csapatban, így 2014 nyarán visszatért a Premier League-be, José Mourinho hívására aláírt a Chelsea-hez.