A párizsi klub részvényese lett a közel-keleti ország

Neymar Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain's Brazilian forward Neymar celebrates with the trophy after winning the French Cup final football match between Paris Saint-Germain (PSG) and Saint-Etienne (ASSE) on July 24, 2020, at the Stade de France in Saint-Denis, outside Paris. (Photo by GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP)
Vágólapra másolva!
A bahreini királyság részvényese és főszponzora lett a francia másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Paris FC csapatának.

A klub közleménye szerint Bahrein 20 százalékos tulajdonrészt szerzett az egyesületben, melynek célja, hogy a következő három év alatt az élvonalba jusson.

A Paris FC további külföldi befektetőket szeretne megnyerni, azonban a klub vezetése és működésének ellenőrzése a továbbiakban is a francia többségi tulajdonosi kör feladata lesz.

Bahrein már korábban is hajtott végre befektetéseket a sportban, 2007-ben például részvényeket vásárolt a Forma-1-es McLaren istállóban.

Az első osztályban bajnok Paris Saint-Germain-ben 2011-ben katari befektetőcsoport szerzett tulajdonrészt, a PSG pedig azóta hétszer nyert a Ligue 1-ben, ugyanennyi alkalommal hódította el a Szuperkupát, ötször pedig a Francia Kupában és a Ligakupában is a legjobbnak bizonyult. A Bajnokok Ligáját ugyanakkor az elmúlt kilenc évben egyszer sem sikerült megnyernie a csapatnak.