Társoldalunk:

Klopp hajnalban keltette Sir Alex Fergusont a Liverpool bajnoki címe után

2020.07.28. 09:12

Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere lett az év legjobbja az LMA (League Managers Association) szavazásán, azaz a kollégái találták a legjobbnak a német szakembert.

Az LMA díját azzal érdemelte ki Klopp, hogy 30 év elteltével az ő vezetésével lett újra bajnok a Liverpool. A Championship legjobbja a másodosztályt a Leeds csapatával megnyerő Marcelo Bielsa lett.

Klopp az év menedzserének járó Sir Alex Ferguson-díjat kapta meg, a Manchester United korábbi mestere videoüzenetben gratulált a győztesnek.

„A Leeds 16 évet töltött a másodosztályban, a Liverpool 30 év után nyert bajnok címet, elképesztő teljesítmények. Megérdemelted ezt a díjat, a csapatod teljesítménye fantasztikus volt. A személyiséged áthatotta az egész klubot. Azt is megbocsátom, hogy hajnali fél négykor hívtál, hogy tudasd, bajnok lett a csapatod. Köszönöm. A lényeg, hogy megérdemelt a sikered, szép munka" – monda Sir Alex.

„Nagyon örülök ennek a csodálatos díjnak. Sok nagyszerű ember nyerte már el, Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan és Kenny Dalglish, valamint Brendan Rodgers, de Sir Alex Feguson neve is kiemelkedik, aki persze nem a Liverpool menedzsere volt, de nagyon sokat jelent nekem. Ő volt az első brit menedzser, akivel találkoztam. Egyszer együtt reggeliztünk. Ő nem biztos, hogy emlékszik rá, de nekem olyan volt, mintha a pápával találkoztam volna. Akkor nem gondoltam, hogy egyszer elnyerem majd a róla elnevezett díjat" – mondta Klopp, aki külön megköszönte a játékosok és a stábtagok munkáját.