Társoldalunk:

A Serie A egyetlen magyar focistája hosszú távra tervez Olaszországban

2020.07.29. 17:42

Horváth Krisztofer múlt vasárnap a Torino elleni mérkőzésen bemutatkozott a SPAL csapatában, ezzel ő lett az első magyar focista, aki a 2019/20-as szezonban pályára lépett a Serie A-ban. A 18 éves középpályás a Nemzeti Sportnak elmondta, hogy volt idő, amikor haza akart térni, de mostanra sikerült beilleszkednie és az a célja, hogy a következő szezonban beverekedje magát a SPAL kezdőjébe.

Horváth Krisztofer a Zalaegerszeg utánpótláscsapataiban nevelkedett, majd 2019 januárjában igazolt az olasz SPAL csapatához. A 18 éves középpályás az idei szezon nagy részét az utánpótláscsapatban töltötte, azonban a Torino elleni találkozó 84. percében pályára küldte a csapat korábbi Eb-ezüstérmes edzője, Luigi Di Biagio.

„Bár egy ideje már a felnőttcsapattal edzettem, nem számítottam rá, hogy a hétvégén bemutatkozhatok az olasz élvonalban. Csak akkor tudtam meg, hogy elérkezett a régen várt pillanat, amikor az edzőnk és a másodedzőnk elküldött melegíteni, és szólt, hogy nemsokára pályára lépek. Fantasztikus érzés volt, remélem, a következő két meccsen, a Verona és a Fiorentina ellen is lehetőséget kapok majd. Rajtam nem múlik, az edzéseken ugyanolyan akaratosan dolgozom, ahogyan eddig" – mondta a Nemzeti Sportnak Horváth Krisztofer, aki az is elárulta, hogy egyáltalán nem izgult a becserélésekor, mert annyira gyorsan történt minden.

Horváth Krisztofer a Torino elleni találkozónForrás: SPAL/Facebook

A szaksajtó előszeretettel írja, hogy a Serie A a magyar játékosok temetője, ugyanis az olasz bajnokságban legutóbb Détári Lajos állta meg a helyét. Horváth Krisztofernek is voltak nehéz pillanatai, de most már úgy érzi, jó helyen van Olaszországban.

„Én most már jól érzem magam, jól megy a játék, az viszont tény, hogy eleinte én is haza akartam menni. Ugyanazzal küszködtem, mint a legtöbb fiatal játékos, aki először kerül külföldre. Nem beszéltem a nyelvet, nem voltak barátaim, állandóan honvágy gyötört, idegennek tűnt minden, szóval, csak arra vágytam, hogy hazatérjek valahogy. Szerencsére a menedzserem, Vörösbaranyi József és a hozzám közelállók győzködtek, ne adjam fel ilyen könnyen, igenis mutassam meg, mire vagyok képes. Sokat köszönhetek nekik. Olaszul már folyékonyan beszélek, természetesen lettek barátaim is, és hosszú távra tervezek" – tette hozzá a 18 éves középpályás, aki szerdán este a Hellas Verona otthonában is csereként lépett pályára a 84. percben. 

A teljes interjú a linkre kattintva érhető el.