Társoldalunk:

A kieső focicsapat beperelte a ligát, ezért felemelték a létszámot

2020.07.31. 22:03

A belga labdarúgó liga közgyűlése pénteken úgy döntött, hogy a következő két szezonra vonatkozóan megemeli a létszámot, így 18 csapat szerepel majd az élvonalban.

A döntés előzményeként a Pro League a koronavírus-járvány miatt március 29-én félbeszakította az első osztályú bajnokságot, bajnoknak az FC Bruges csapatát hirdette ki, a kieső pedig a Waasland-Beveren lett. Utóbbi klub fellebbezett az eljárással szemben a dendermondei bíróságon, amely csütörtökön igazat adott neki. 

A koronavírus miatt a Waasland-Beveren nem harcolhatta ki a pályán a bennmaradástForrás: Belga via AFP/Jasper Jacobs

A bírósági határozat veszélyeztette a 2020/21-es szezon jövő szombatra tervezett kezdését, így a liga a fellebbezés és a büntetés helyett - fordulónként 2,5 millió eurós (862 millió forintos) bírságot kellett volna fizetnie a Waasland-Beverennek az elmaradt meccsei után - annak ellenére a bővítés mellett döntött, hogy már elkészült a 16 csapatra tervezett menetrend.

A másodosztály feljutó helyéért a Leuven és a Beerschot küzd egymással, párharcuk visszavágóját vasárnap rendezik. Mivel azonban 17 csapatra nehéz menetrendet tervezni, a liga úgy döntött, hogy mindkét együttes az élvonalban játszhat a következő idényben, ütközetük így csupán a második vonal bajnoki címéről hivatott dönteni.