Uruguayba igazol a Fehérvár magyar válogatott védője

Paulo Vinicius, Videoton, foci
Videoton's Paulo Vinicius (L) and Genk's forward Jelle Vossen vie for the ball during the UEFA Europa League football match FC Videoton vs KRC Genk in Szekesfehervar, Hungary on November 22, 2012. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
A Fehérvárról kilenc év után távozó, hétszeres magyar válogatott Paulo Vinícius Uruguayban, a Club Nacionalban folytatja pályafutását – írja a Nemzeti Sport.

A brazil származású játékos 2011-ben az uruguayi River Plate-től érkezett Székesfehérvárra. Kétszer nyert bajnokságot, egyszer Magyar Kupát. Az NB I-ben összesen 197 alkalommal szerepelt, tíz gólt szerzett. A védő 2017-ben magyar állampolgársági esküt tett, azóta hétszer szerepelt a magyar válogatottban.

A Nacional beszámolója szerint Vinícius jövő héten érkezik meg a klubhoz, ahol az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokat követően véglegesítik a papírjait, majd a kötelező karanténidőszakot követően kezdheti meg a közös munkát új klubjával.

A csapat eddig 47-szer nyerte meg hazája bajnokságát, a jelenlegi kiírásban viszont két döntetlennel és egy vereséggel rajtolt, így csupán a tabella 14. helyén áll.