Vágólapra másolva!
A goal.com értesülése szerint az FC Barcelona szeretnél leigazolni Eric Garcíát, a Manchester City U21-es spanyol válogatott hátvédjét.

A 19 éves középső védő a Barcelona utánpótláscsapataiban nevelkedett, majd 2017 nyarán 1.7 millió euróért került az angol csapat U18-as együtteséhez. A spanyol játékos tavaly szeptemberben, a Watford ellen 8-0-ra megnyert mérkőzésen mutatkozott be a Premier League-ben, végül 13 bajnoki mérkőzéssel zárta az idei szezont.

Eric Garcíát visszacsábítaná a Barcelona Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Daniel Gonzalez Acuna

A transfermarkt 16 millió euróra becsüli az ötszörös spanyol U21-es válogatott játékos árát, de mivel a Manchester City nincs rászorulva a pénzre, a Barcelonának legalább a dupláját kéne ajánlania, hogy az angol klubnál elgondolkodjanak Eric García eladásán.

Ha Garcíát megvenné a Barcelona, akkor hasonló után járna be, mint a jelenlegi csapatkapitány helyettes Gerard Piqué, aki a Barca akadémiájáról 17 évesen a Manchester Unitedhoz igazolt, majd három évvel később visszatért Barcelonába és alapember lett Pep Guardiola csapatának, amely triplázott a 2008/09-es szezonban.