Társoldalunk:

Hiába végzett Bajnokok Ligáját érő helyen, még nem biztos főtáblás a Lazio

2020.08.02. 14:36

A Lazio szombaton 3-1-s vereséget szenvedett a Napoli ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) utolsó, 38. fordulójában, így a 4. helyen zárt. A szabályok szerint ez automatikus indulást jelentene a Bajnokok Ligája főtábláján, ennek ellenére egyelőre százszázalékosan nem lehet kijelenteni, hogy Simone Inzaghi együttese ott lesz a legrangosabb nemzetközi kupasorozatban a következő szezonban.

Igaz, ehhez sok mindennek rosszul kellene alakulnia a Lazio szempontjából. A Bajnokok Ligája versenykiírása szerint ugyanis egy nemzetből maximum öt klub szerezhet indulási jogot. Mivel még két olyan olasz klub is versenyben van a nemzetközi kupákban, amely nem végzett az első négyben a bajnokságban, így papíron összesen hat olasz csapat harcolhatja ki a 2020/21-es BL-részvételt.

Még nem biztos a Lazio BL-indulásaForrás: NurPhoto via AFP/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

Ehhez az kellene, hogy a Napoli a Bajnokok Ligáját, míg az AS Roma az Európa-ligát megnyerje. Előbbi a Barcelona ellen idegenben harcolhatja ki az 1-1-s első mérkőzés után a továbbjutást a BL-nyolcaddöntőben, míg utóbbi a spanyol Sevillával találkozik az El-nyolcaddöntőben.

A fent vázolt forgatókönyv esetén a két nemzetközi kupagyőztes, illetve a bajnokság első három helyezettje indulhatna a BL-ben,így a negyedik helyezett, azaz a Lazio a BL helyett az Európa-liga főtáblájára kerülne.