Társoldalunk:

Eldőlt az utolsó kérdés is a Serie A-ban, a Genoa maradt benn

2020.08.02. 22:47

A Serie A utolsó, 38. fordulójának zárónapján a kiesés elől menekülő Genoa hazai pályán 3-0-ra legyőzte a Veronát, míg közvetlen riválisa, a Lecce otthon kapott ki 4-3-ra a Parmától, így utóbbi együttes búcsúzott az első osztálytól.

Az már korábban eldőlt, hogy a Juventus idén is megvédi címét, egy nappal ezelőtt pedig a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek sorsa is eldőlt, így a Serie A utolsó napjára már csak egyetlen kérdés maradt: vajon a Genoa vagy a Lecce őrzi meg élvonalbeli tagságát.

Előbbi egypontos előnnyel érkezett a fordulóba, amelyben a kilencedik helyen álló Veronát fogadta, míg a Leccéhez a 11. Parma látogatott.

A Genoa nem bízta a véletlenre és villámrajtot vett, 25 perc után Sanabria duplájával már 2-0-ra vezetett. Ezzel szemben a Lecce gyakorlatilag végleg elvérzett, ugyanis kétgólos hátrányba került szinte pont ugyanennyi idő elteltével. A Genoa aztán Romero révén háromra növelte előnyét az első félidő utolsó percében, míg a Lecce is igyekezte menteni a menthetőt és játékrész hajrájában öt perc alatt egyenlített.

Genovában a második félidő már inkább a kiállításokról szólt, először Romero gyűjtötte be második sárgáját, a hosszabbításban pedig még előkerült 1-1 alkalommal a piros.

A Parma viszont nem kímélte a Leccét és újabb két gól után 4-2-re vezetett, majd a Lecce egy gyors góllal megfelezte a különbséget. A dél-olasz kiscsapat ekkor már tényleg csak a legnagyobb csodában bízhatott, hiszen egyrészt vesztésre állt, másrészt a Veronától is szüksége lett volna még legalább három gólra. 

A csoda azonban elmaradt, de még az egyenlítés is, így végül a Lecce hazai pályán elszenvedett 4-3-as vereséggel, négypontos hátránnyal lemaradva esett ki, a Genoa pedig megmenekült.

Goran Pandevék bennmaradtakForrás: NurPhoto/Matteo Ciambelli/NurPhoto/Matteo Ciambelli

A Fiorentina eredményes hajrát követően 3-1-re győzött az utolsó SPAL otthonában. Az 1-1-es első félidő után a vendégek második találata a 89. percben esett, majd a végeredményt a 94. percben büntetőből állították be a firenzeiek. A hazaiak magyar légiósa, Horváth Krisztofer csereként a 61. percben lépett pályára.

A SPAL az újrakezdést követően nem tudott mérkőzést nyerni, ebben az időszakban két döntetlen mellett tizedik alkalommal maradt pont nélkül.

Serie A, 38. (utolsó) forduló:
AC Milan-Cagliari 3-0 (1-0)
Atalanta-Internazionale 0-2 (0-2)
Juventus-AS Roma 1-3 (1-2)
Napoli-Lazio 3-1 (1-1)
Brescia-Sampdoria 1-1 (0-1)
SPAL-Fiorentina 1-3 (1-1)
Bologna-Torino 1-1 (1-0)
Genoa-Hellas Verona 3-0 (3-0)
Lecce-Parma 3-4 (2-2)
Sassuolo-Udinese 0-1 (0-0)

A Serie A 2019-20-as idényének végeredménye: