Vágólapra másolva!
Wayne Rooney, a Manchester United és az angol válogatott korábbi csatára szerint Sir Alex Ferguson rossz taktikát választott a Bajnokok Ligája 2009-es és 2011-es fináléjában, a Vörös Ördögök pedig ezért veszítettek mindkétszer a Barcelona ellen.

Rooney a The Sunday Timesnak beszélt arról, hogy szerinte mi lehetett az oka annak, hogy három év alatt kétszer is legyőzte őket a Barcelona a legrangosabb európai kupasorozat fináléjában. A csatárt arról kérdezték, milyen taktikát kellene alkalmaznia a Real Madridnak a Manchester City elleni idegenbeli visszavágón, amit 2-1-es hátrányból várnak.

"Egy Real-szintű klubnak mindig nehéz úgy nekivágnia egy meccsnek, hogy lemond a labdabirtoklásról. Ugyanez volt a helyzet a Uniteddel is.

Mi tudtuk a lelkünk mélyén, hogy nem fog beválni, főleg azok után, hogy 2008-ban pont úgy ejtettük ki őket az elődöntőben, hogy feladtuk a saját játékunkat."

Rooney szerint Sir Alex büszkesége vezetett a két elvesztett BL-döntőhöz Forrás: AFP/Graham Stuart

A Rooney által említett párharcból a ManU 1-0-s összesítéssel jutott tovább, majd a döntőben is diadalmaskodni tudott a Chelsea ellen. A 2009-es finálét 2-0-ra, a 2011-est 3-1-re nyerte a Barca, mindkettőt meggyőző fölénnyel.

Rooney hozzátette, hogy a BL ezen szakaszában már mindegy, mennyire büszke az ember és milyen taktikát alkalmaz, a lényeg a győzelem. Úgy gondolja, hogy ezzel a Real Madrid mestere, Zinedine Zidane is tisztában van.