Társoldalunk:

Csoda a Wembleyben: 106 év alatt először jutottak a profik közé

2020.08.03. 21:18

A Harrogate Town AFC 106 éves történetében először jutott fel a Football League-be – azaz az angol első négy osztály valamelyikébe –, miután a kiscsapat a play-off döntőben 3-1-re legyőzte a Notts County együttesét.

Az előzetesen esélytelenebbnek tartott Harrogate Town épp azt a Notts Countyt tudta legyőzni, amely 1888 és 2019 között soha nem esett ki a profi osztályokból, azaz a Football League-ből.

A fekete-sárgák a koronavírus-járvány miatt lerövidített Nemzeti Ligában végül a pontszámítások után a második helyen végztek, amellyel indulhattak a rajátaszásban. Az elődöntőben a Boreham Wood csapatát verték 1-0-ra, majd a Wembley Stadionban a Notts County elleni 3-1-s sikerrel már történelmet írtak.

"Ez egy álom vált valóra. Hihetetlen élmény" - mondta a BBC-nek Simon Weaver, aki 2009-ben vette át a klubot. Hozzátette, hogy a játékosok két hét pihenőt kapnak, mielőtt nekikezdenének a munkának, és debütálnának az EFL-ben.

A Harrogate Town egyébként ötezer férőhelyes – ebből csak ezer ülőhely – Wetherby Road-on játssza a hazai mérkőzéseit, és a feljutással cserélheti le a műfüvet, ugyanis az első négy osztályban kötelező az élő gyepszőnyeg. Reményeik szerint ez lesz a legnagyobb problémájuk ez előttük álló történelmi szezonban.