Társoldalunk:

Utolsóként a Fulham jutott fel a Premier League-be

2020.08.04. 23:39

Az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság rájátszásának döntőkében a Fulham hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Brentford csapatát, így a Leeds United és a West Bromwich Albion után harmadikként a londoni alakulat jutott fel a Premier League-be.

A rendes játékidőben nem esett gól, a hosszabbításban viszont három is, amelyből az első kettőt a bajnokságot a 4. helyen záró Fulham szerezte, méghozzá hátvédje, Joe Bryan révén. A Brentford a 124. percben még szépített, egyenlítenie azonban már nem maradt ideje, így Scott Parker együttese egy év után azonnal visszatért a legmagasabb osztályba.

A találkozó góljai:

 

 

Financiális szempontból a Championship döntőjét tartják a focivilág legfontosabb mérkőzésének, ugyanis a győztes feljut a Premier League-ben, ezzel pedig közel 170 millió fontos (65 milliárd forint) bevételre tehet szert.

Az utóbb években a londoni Wembley Stadionban rendezett döntő jegybevételeit megkapta a vesztes csapat, de mivel a koronavírus-járvány miatt idén zárt kapuk mögött rendezték a meccset, a vesztes a PL-indulás mellett ezt is a elbukta.