NHL: közel került a továbbjutáshoz a Carolina

New York Rangers v Carolina Hurricanes sport,ice hockey,national hockey league,bestof,topix
TORONTO, ONTARIO - AUGUST 03: Petr Mrazek #34 of the Carolina Hurricanes, Haydn Fleury #4 and Justin Williams #14 celebrate after defeating the New York Rangers 4-1 in Game Two of the Eastern Conference Qualification Round prior to the 2020 NHL Stanley Cup Playoffs at Scotiabank Arena on August 3, 2020 in Toronto, Ontario, Canada. Andre Ringuette/Freestyle Photo/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Tampa Bay Lightning szétlövés után nyert a Washington Capitals ellen az észak-amerikai jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján.

A keleti és nyugati főcsoportok első négy helyezettje rangsoroló körmérkőzéseket játszik, amelyeknél az alapszakasz, és nem a rájátszásra vonatkozó szabályok vannak érvényben, így nem hirtelen halálban, hanem szétlövéssel dőlt el a meccs. A mérkőzés hőse a tavalyi alapszakasz pontkirálya, Nyikita Kucserov volt, ő jegyezte csapata első gólját és a győztes büntetőt is.

A nyugati körmérkőzésen a Vegas Golden Knights 5-3-ra legyőzte a Dallas Starst, köszönhetően annak, hogy a záró játékrészben 4 gólt ütött.

Ami a három győzelemig tartó selejtezőket illeti, a Carolina Hurricanes összesítésben 2-0-s előnyre tett szert a New York Rangersszel szemben, miután a második mérkőzést megnyerte 4-1-re.

A találkozó hőse a fiatal orosz szélső, Andrej Szvecsnyikov volt, aki meglőtte a klub történetének első mesterhármasát a rájátszásban.

A többi párharc viszont kiegyenlítetté vált, ugyanis a Winnipeg Jets a Calgary Flames ellen, a Pittsburgh Penguins a Montreal Canadiens ellen, az Edmonton Oilers pedig a Chicago Blackhawks ellen nyerte meg a második mérkőzést.

Az NHL alapszakasza március 12-én szakadt félbe a járvány miatt. Most csak azok a csapatok folytathatják, amelyeknek a szünet előtt reális esélyük volt a rájátszásba kerülésre. A talpon maradt 24 együttes két helyszínen, Torontóban és Edmontonban játszik zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, hivatalos elnevezéssel "buborékban".

Eredmények,
Selejtezők:
Carolina Hurricanes-New York Rangers 4-1
Az állás: 2-0

Calgary Flames-Winnipeg Jets 1-3
Az állás: 1-1

Pittsburgh Penguins-Montreal Canadiens 3-1
Az állás: 1-1

Edmonton Oilers-Chicago Blackhawks 6-3
Az állás: 1-1

A párharcok az egyik csapat harmadik győzelméig tartanak.

Rangsoroló, első mérkőzések:
Tampa Bay Lightning-Washington Capitals 3-2, kétszeri hosszabbítás után
Vegas Golden Knights-Dallas Stars 5-3

A csapatok körmérkőzéseket vívnak.