Vágólapra másolva!
A másodosztályú labdarúgó-bajnokság második fordulójában sem tudott nyerni a mezőny legnagyobb favoritjának tartott és az átigazolási szezonban alaposan megerősített Vasas. A budapesti csapat ezúttal Békéscsabán játszott 1-1-es döntetlent, így Bene Ferenc együttese továbbra is nyeretlen a ligában.

A Vasas az első fordulóban - meglepetésre - hazai pályán csak 1-1-es döntetlent ért el a Kazincbarcika ellen, míg a Békéscsaba Szegeden nyert 2-1-re. A Vasast az NB II feljutásra leginkább esélyes csapatának tartották a szezon előtt, ehhez képest az első mérkőzésük nem igazolta ezt. Az angyalföldiek együttesében ezúttal már kezdőként kapott helyet a tavalyi NB I-es gólkirály, Radó, aki a nyitányon esküvője miatt hiányzott.

1850 néző előtt került sor az összecsapásra, amelynek az első félidejében két gól is esett. A Vasas a 35. percben Radó András lesgóljával szerezte meg a vezetést. A partjelző ezt elnézte, igaz, nehéz dolga volt, mert tényleg csak néhány centin múlt a leshelyzet.

Nem sokkal az első félidő lefújása előtt egyenlített a Békéscsaba. Egy beadás után Paudits szép fejessel szerezte meg a hazai csapat első gólját.

Ezzel a góllal ért véget az első játékrész. Ami a második félidőt illeti, ott sok minden nem történt, a küzdő felek csak gyömöszölték egymást. A 81. percben érdekes jelenet következett, mert a békéscsabai Lukácsot a tizenhatoson belül a Vasas játékosa, Csató ellökte, a bíró azonban nem ítélt tizenegyest. Tény, hogy a lökés nem volt nagy, de ez a szabályok szerint teljesen mindegy, Lukács talán túlságosan látványosan esett el a büntetőterületen belül.

A 93. percben megnyerhette volna a meccset a hazai csapat, de a Vasas védője, Silye bravúros közbelépéssel akadályozta meg a hazaiak második gólját. Óriási lehetőség maradt ki.

Az idei NB II-es bajnokság nagy favoritjának gondolt Vasas újabb döntetlent ért el, azaz két meccs alatt már 4 pontot vesztett Bene Ferenc csapata. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy nem ilyen szezonrajtról álmodtak a Fáy utcában.

Labdarúgó NB II. 2. forduló: Békéscsaba - Vasas 1-1 (1-1)
Később játszották:
DEAC - DVSC 0-3 (0-2)
Budaörs - BFC Siófok 3-2 (1-0)
Dorog - Soroksár 1-0 (1-0)
Szentlőrinc SE - Gyirmót 2-0 (1-0)
Ajka - Kazincbarcika 3-1 (1-1)
Csákvár - Szeged 1-1 (1-1)
Győri ETO - Kaposvár 1-1 (0-1)
Haladás - Szolnok 1-1 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC - Pécsi MFC 2-0 (2-0)