Dán csapat biztosította a holland bajnok BL-indulását

BELGASOCCER SOCCER FOOT FOOTBALL VOETBAL FIRST DIVISION D1 EERST
Standard's Razvan Marin and Ajax' Frenkie de Jong fight for the ball during a soccer game between Dutch club AFC Ajax and Belgian team Standard de Liege, Tuesday 14 August 2018 in Amsterdam, the Netherlands, the return leg of the third qualifying round of the UEFA Champions League. The first leg resulted in a 2-2 draw. BELGA PHOTO VIRGINIE LEFOUR
Vágólapra másolva!
Az Európa-liga (El) szerdai programjában a Koppenhága magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott az isztambuli Basaksehir ellen a nyolcaddöntőben, így a dán együttes léphetett tovább a küzdelemben.

A török csapat kiesése egyúttal azt is jelentette, hogy az UEFA által számított koefficiens pontok tekintetében Hollandia biztosan bennmarad az első tízben.

Ez által az Eredivisie bajnoka jövőre is egyből a Bajnokok Ligájának (BL) főtáblájára kerülhet majd.

Ez akkor módosult volna, ha a Basaksehir és mellette a Sahtar Donyeck is sokáig menetel az El-ben, akkor Hollandiát Ukrajna és Törökország is megelőzhette volna a top tízes listán, és a hollandok lecsúszhattak volna a 11. helyre. Ebben az esetben már változott volna a BL-helyek kiadása, és ez rossz lett volna a holland első osztály szereplőinek.