Vágólapra másolva!
Közel öt hónap után folytatódott a koronavírus-járvány miatt márciusban félbeszakított labdarúgó Európa-liga: elsőként az FC Köbenhavn és a Sahtar Donyeck jutott a nyolc közé, majd követte őket a Manchester United és az Internazionale is.

A Manchester United érthetően tartalékos csapattal fogadta az osztrák LASK Linz csapatát, miután a világjárvány kitörése előtt, de már zárt kapus meccsen 5-0-ra nyert a United Ausztriában.

A LASK kapura veszélyesebb volt, mint az angol csapat, a második félidőben Philipp Wiesinger bombagóljával a vendégek vezetést szereztek, amit pár perccel később Jesse Lingard egyenlített ki. A hajrában a csereként beállt Anthony Martial is gólt szerzett, a 2-1-es hazai győzelem után 7-1-es összesítéssel jutott tovább Ole Gunnar Solskjaer csapata.

Az olasz Internazionale egy meccsen harcolta ki a továbbjutást a spanyol Getafe ellen, miután a járvány kitörése miatt már az első meccset is lefújták. A két csapat semleges helyszínen, a német Gelsenkirchenben csapott össze, és Romelu Lukaku, valamint Christian Eriksen góljával 2-0-ra nyert és továbbjutott az Inter.

A 76. percben Jorge Molina kihagyott egy tizenegyest, amivel egyenlíthettek volna a spanyolok. Diego Godin kezezése után a videobíró ítélt büntetőt a Getafénak.

A kegyelemdöfést nem sokkal később a dán Christian Eriksen vitte be a spanyoloknak.

Manchester United (angol)-LASK Linz (osztrák) 2-1 (0-0)
gól: Lingard (57.), Martial (88.), illetve Wiesinger (55.)
Továbbjutott: az MU kettős győzelemmel, 7-1-es összesítéssel.

Internazionale (olasz)-Getafe (spanyol) 2-0 (1-0)
gól: Lukaku (33.), Eriksen (83.)

A dán Köbenhavn egygólos idegenbeli vereségét követően a hazai visszavágón 3-0-ra múlta felül a török bajnok Istanbul Basaksehirt, míg az ukrán Sahtar idegenbeli sikere után Kijevben is legyőzte a német VfL Wolfsburgot a szerdai visszavágón.

FC Köbenhavn (dán)-Basaksehir (török) 3-0 (1-0)
gólszerzők: Wind (4., 52., utóbbit tizenegyesből), Falk (62.)
Továbbjutott: az FC Köbenhavn 3-1-es összesítéssel.

Sahtar Donyeck (ukrán)-VfL Wolfsburg (német) 3-0 (0-0)
g.: Moraes (89., 93.), Solomon (91.)
piros lap: Hocsolava (68.), illetve Brooks (70.)
Tj.: a Sahtar Donyeck kettős győzelemmel, 5-1-es összesítéssel.

A legjobb nyolc közé jutó csapatok Németországban fejezik be a sorozatot, a negyeddöntőtől kezdve minden párharc egymérkőzéses lesz, a finálénak pedig augusztus 21-én Köln ad otthont.

Csütörtökön játsszák:
Sevilla (spanyol)-AS Roma (olasz), Duisburg 18.55
nyolcaddöntő, visszavágók:
Bayer Leverkusen (német)-Glasgow Rangers (skót) 18.55 (3-1)
Wolverhampton Wanderers (angol)-Olimpiakosz Pireusz (görög) 21.00 (1-1)
FC Basel (svájci)-Eintracht Frankfurt (német) 21.00 (3-0)