Társoldalunk:

Újra a La Ligában dolgozhat a Fradi El-ellenfelétől kirúgott edző

2020.08.05. 13:09

Alig fél évvel azt követően, hogy kirúgták az akkor a bajnokság utolsó helyén álló Espanyoltól, Pabló Machín visszatér a La Ligába, és az Alavés vezetőedzője lesz.

A hírt szerdán jelentette hivatalos oldalán a spanyol élvonal előző kiírásában a 16. helyen végző, de a már kieső Leganest mindössze három ponttal megelőző Alavés. 

Machín mögött nincs jó időszak: 2018 májusában kétéves szerződést írt alá a Sevillával, de egy évet sem töltött az andalúziai csapat kispadján, ugyanis 2019 márciusában elküldték, miután a csapat 6-5-ös összesítéssel alulmaradt a Slavia Prahával szemben az Európa-liga nyolcaddöntőjében.

Ezt követően az Espanyol vezetőedzője lett az év őszén, ott viszont jószerével még megmelegedni sem volt ideje. A barcelonai csapat nem bírta a bajnoksággal és az Európa-ligával (ahol egy csoportban volt a Ferencvárossal, amelyikkel oda-vissza döntetlent játszott) járó kettős terhelést, és az El-csoportból ugyan első helyen jutott tovább, a bajnokságban azonban az utolsó helyen állt, így karácsony előtt három nappal a klubvezetés felmentette a munkavégzés terhe alól.

A koronavírus-járvány miatt befagyott sportélet újraindulása után gyorsan talált magának újabb munkát, és július 22-én aláírt a kínai Szuperligában szereplő Qingdao Huanghai csapatához, amit most egy vereség és egy döntetlen után hagyott faképnél.