Vágólapra másolva!
A Merkantil Bank Liga második fordulójának szerda esti programjában tíz csapat lépett pályára. A második fordulót követően mindössze három együttes maradt százszázalékos a teljes mezőnyben, a DVSC, illetve a később játszó Nyíregyháza és az Ajka. A Győri ETO és a Kaposvár második mérkőzésén megszerezte első pontját a másodosztályban.

A Nyíregyházának az első félidőben alig több mint 20 perc kellett ahhoz, hogy eldöntse a lényegi kérdéseket a pécsiek ellen. A mérkőzésen a hetedik percben előbb Hornyák talált be, majd a 29. percben Ötvös növelte a hazaiak előnyét a meccsen. A második játékrészben már nem esett több találat, így 2-0-val ért véget a találkozó. A nyíregyházi siker azt jelentette, hogy a csapat két kör után hat ponttal áll a tabella elején a szintén hibátlan DVSC és az Ajka mellett.

A Kazincbarcika fordulatos mérkőzést játszott az Ajka ellen. Az előbbi csapat szerzett vezetést Krausz Raul-Zorannak köszönhetően a 11. percben. Sokáig nem tartott a vendégek öröme, mert szűk három perccel később Nagy Krisztián egyenlített, majd a második félidőben Nagy saját maga és a csapata második gólját is megszerezve megfordította a mérkőzést. A találkozó végén, még a hosszabbításban Zamostny tizenegyesével 3-1-re módosult az állás, ami három pontot jelentett az Ajkának.

A szolnokiak a 17. percben Novák révén szerezték meg a vezetést, amelyet a 80. percben egyenlített ki Tóth Dávid a Haladásból, így döntetlennel zárult a 90 perc.

Az NB I-ből júniusban kiesett Kaposvár az első fordulóban vereséget szenvedett, akárcsak a Győri ETO, de most mindkét fél korrigálni tudott, és egy 1-1-s mérkőzéssel megszerezték az első pontjukat az NB II-ben.

Hasonló forgatókönyvvel ment le az egyaránt vereséggel rajtoló Csákvár és Szeged meccse, ott is 1-1 lett a vége és ott is ezek voltak az első pontok a feleknek a másodosztályban.

Labdarúgó NB II. 2. forduló, teljes eredménysor:
Békéscsaba - Vasas 1-1 (1-1)
Később játszották:
DEAC - DVSC 0-3 (0-2)
Budaörs - BFC Siófok 3-2 (1-0)
Dorog - Soroksár 1-0 (1-0)
Szentlőrinc SE - Gyirmót 2-0 (1-0)
Ajka - Kazincbarcika 3-1 (1-1)
Csákvár - Szeged 1-1 (1-1)
Győri ETO - Kaposvár 1-1 (0-1)
Haladás - Szolnok 1-1 (0-1)
Nyíregyháza Spartacus FC - Pécsi MFC 2-0 (2-0)